18:18 22.01.2021

Законопроект про держполітику перехідного періоду передбачає вибори лише після демілітаризації та повного роззброєння деокупованих територій - Резніков

2 хв читати
Законопроект про держполітику перехідного періоду передбачає вибори лише після демілітаризації та повного роззброєння деокупованих територій - Резніков

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявляє, що проект закону про державну політику перехідного періоду передбачає вибори на деокупованій території лише після демілітаризації та повного роззброєння.

"Тут ми закладаємо, що проведення виборів лише на території, яка безпечна, лише на території, яка демілітаризована, і що найголовніше - роззброєна", - сказав Резніков журналістам у п'ятницю.

За його словами, коли йдеться про роззброєння, то це стосується не лише незаконних формувань та виведення російських військ, а й роззброєння населення.

"Якщо населення матиме на руках зброю, то наслідки будь-яких виборів будуть дуже ризикованими... Хорвати системно роззброювали населення півтора року", - додав міністр.

Водночас Резніков зазначив, що в період між деокупацією та виборами хтось має курирувати функціонування цих територій.

"Ми вважаємо, що найкращий спосіб - це формування там після деокупації військово-цивільних адміністрацій. Досвід Україна вже має, вони досить успішно працюють, вони можуть забезпечити основні запити людей", - додав він.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про завершення розробки проекту закону про державну політику перехідного періоду.

Резніков заявляє, що проект закону про державну політику перехідного періоду є рамковим, який встановлює визначені політики та принципи і потребуватиме ухвалення окремих профільних законів. Зокрема, про амністію, вибори, люстрацію і конвалідацію.

Резніков також зазначає, що амністію після деокупації треба робити обов'язково, але воєнні злочини і злочини проти людяності не підпадають під амністію в жодному разі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА