20:52 22.01.2021

Затриманим після пожежі в харківському нелегальному будинку престарілих оголошено про підозру

2 хв читати
Затриманим після пожежі в харківському нелегальному будинку престарілих оголошено про підозру

Чотирьом затриманим після пожежі в харківському нелегальному будинку престарілих, унаслідок якої загинули 15 людей, оголошено про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК України), повідомив прес-секретар облпрокуратури Дмитро Чубенко.

"Серед підозрюваних - власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендар будинку та його дружина - директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, а також адміністратор, який координував роботу пансіонату та при цьому офіційно не був там працевлаштований. Зазначених чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав Чубенко в п'ятницю ввечері.

За його словами, обрання запобіжних заходів планується в суботу в Київському райсуді Харкова.

Чубенко також повідомив, що, за даними досудового слідства, орендар будинку та його дружина є засновниками громадської організації, мета якої - "сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів". Місяць перебування в закладі в середньому коштував 15 тис. грн.

Слідчі дії у рамках кримінального провадження тривають. Правоохоронці допитують інших працівників нелегального будинку престарілих, де сталася пожежа, а також свідків. Перевіряють різні версії виникнення пожежі, зокрема підпал, необережне поводження з вогнем у побуті та електроприладами, а також коротке замикання.

Як повідомлялося, 21 січня вдень у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, в будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровані жодні установи соцзахисту.

За інформацією генпрокурора Ірини Венедіктової, в порядку ст. 208 КПК України було затримано власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендаря будинку та його дружину - директора приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Також затримано адміністратора, який координував роботу пансіонату, але офіційно не був там працевлаштований.

Державне бюро розслідувань розпочало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок у приватному будинку престарілих у Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА