16:28 23.01.2021

СБУ викрила агента ФСБ РФ з Херсонської області, який планував "тарифний Майдан"

2 хв читати
СБУ викрила агента ФСБ РФ з Херсонської області, який планував "тарифний Майдан"

Служба безпеки України викрила і задокументувала протиправну діяльність жителя Херсонської області, який входить в агентурний апарат ФСБ РФ і так зване "МДБ ЛНР".

Як повідомляє прес-центр СБУ, в рамках розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що в січні 2021 р. через закритий канал зв'язку агент за грошову винагороду отримав від кураторів завдання сприяти поширенню штучно спровокованих масових протестів і, зокрема, так званого "тарифного Майдану".

"Раніше співробітники СБ України задокументували, що за вказівкою ФСБ РФ фігурант, який очолював одну з проросійських партій, здійснював збір інформації про кризові явища в соціально-економічній сфері. За задумом російських спецслужб це мало сформувати стійкий протестний потенціал у прикордонному з тимчасово окупованим Кримом регіоні, а згодом - поширитися і всією країною", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в лютому 2020 року під час перебування в Сімферополі за завданням кураторів фігурант провів зустрічі з так званими чиновниками "влади АРК", зокрема так званим главою "Республіки Крим" Сергієм Аксьоновим.

"Російський агент також отримав доручення ініціювати збір підписів серед населення Херсонської області щодо відновлення водопостачання в АРК і розгорнути відповідну інформаційну кампанію. Крім цього, він мав популяризувати сепаратистські настрої та ідею автономізації окремих областей України", - додали у відомстві.

Також під час перебування в тимчасово окупованому Луганську в травні 2020р. фігурант був завербований представником так званої "МДБ ЛНР" і отримав псевдонім "Джигурда".

Наразі триває досудове слідство за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА