10:49 10.02.2021

"ОПЗЖ", "Євросолідарність", "Слуга народу" та "Батьківщина" пройшли б до ВР, якби вибори відбулися найближчим часом, - опитування "Української соціологічної групи"

2 хв читати

Київ. 10 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партії "Опозиційні платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Слуга народу" та "Батьківщина" подолали б 5-відсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, свідчать результати дослідження, проведеного "Українською соціологічною групою" 26 січня - 2 лютого 2021 року.

Згідно з даними соціологічного дослідження, оприлюдненими у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" в середу, за "ОПЗЖ" проголосували б 25,7% респондентів із тих, хто взяв би участь у голосуванні та визначився з вибором (16% з усіх опитаних), на другому місці "Європейська солідарність" - 20,1% (11,9%), а за ними йдуть "Слуга народу" - 16,6% (14,2%) і "Батьківщина" - 10,8% (8,2%).

Далі йдуть партії "Українська стратегія Гройсмана" - 4,6% респондентів з тих, хто взяв би участь у голосуванні та визначився з вибором (3,4% з усіх опитаних), "Сила і честь" - 4,1 (3,1%), "Партія Шарія" 2,5% (2,2%), "Свобода" - 2,4% (2,1%), "Голос" - 2,3% (2%). Інші партії мають менше ніж 2% прибічників.

На запитання, як респонденти ставляться до пропозиції розпустити нинішню Верховну Раду та провести позачергові парламентські вибори, 59,5% відповіли, що підтримують, 27,9% - не підтримують, а 12,6% не змогли відповісти.

Водночас на запитання, якби найближчої неділі відбувалися вибори депутатів Верховної Ради, чи брали б респонденти участь у голосуванні, 54,7% відповіли, що обов'язково проголосували б, 25,3% не впевнені, але швидше за все проголосують, 6% - не впевнені, але швидше за все не проголосували б, 10,3% не голосували б, а 3,7% не змогли відповісти.

Загалом під час дослідження було опитано 1209 респондентів віком від 18 років і старше. Вибіркова сукупність - багатоступінчаста випадкова, на останньому етапі - квотна. Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондента (вдома). Статистична похибка не перевищує 3,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА