15:34 18.02.2021

Майже половина українців вважають корупцію головною перешкодою для розвитку країни - опитування

2 хв читати

Київ. 18 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 49% українців вважають корупцію головною перешкодою для розвитку держави, свідчать дані соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (UIF), проведеного з 27 січня по 5 лютого.

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер, найбільш корумпованим органом українці вважають Верховну Раду (38% респондентів).

Також 23% опитаних зазначили, що найбільша кількість корупціонерів - в Офісі президента України, 20% - в Міністерстві внутрішніх справ України (МВС). Найменш корумпованими структурами українці вважають Державне бюро розслідувань (ДБР) і Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК).

Зазначається, що найефективніше борються з корупцією безпосередньо самі громадяни України та громадські організації, на думку, відповідно, 45% і 39% респондентів. Серед державних інститутів найефективнішими 23% опитаних назвали президента і МВС (16%).

Крім того, в дослідженні наводяться дані про ключові проблеми українців: 39% назвали тарифи, 36% - низькі зарплати та 35% - корупцію.

За даними опитування, з моменту попереднього дослідження, проведеного в червні 2020 року, проблема високих комунальних тарифів посіла перше місце в переліку найактуальніших проблем населення.

Соціологічне дослідження про соціально-політичні настрої українців проводив з 27 січня по 5 лютого 2021 року Український інститут майбутнього за сприяння "Нью Імідж Маркетинг Груп".

Опитування проводилося серед 2400 респондентів віком 18 років і старше з усіх регіонів України (крім тимчасово окупованих територій АРК і ОРДЛО), які були опитані методом face-to-face. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,05%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА