11:31 24.02.2021

Три чверті українців знають про санкції проти Медведчука, понад половина їх підтримують

2 хв читати
Три чверті українців знають про санкції проти Медведчука, понад половина їх підтримують

Три чверті українців (75%) знають про рішення Ради національної безпеки і оборони про впровадження санкцій стосовно народного депутата України від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 22-23 лютого 2021 року.

За даними опитування, 40% опитаних добре знають про ці санкції, 35% - щось чули, 25% - уперше чують.

При цьому 58% підтримують таке рішення РНБО, 28% - не підтримують. Серед тих, хто добре знає про це рішення, 73% заявили про його підтримку, 23% - протилежної думки.

52% респондентів вважають, що рішення про впровадження санкцій проти Медведчука зумовлене його проросійською діяльністю, 30% опитаних вважають це "розборками" між олігархами, 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави нафтопродуктопровід "Самара - Західний напрямок", 13% вважають рішення РНБО вказівкою з боку США, а 10% заявили про тиск на опозицію.

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 2500 жителів України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України(РНБО) 19 лютого запровадила санкції проти Медведчука та його дружини через фінансування тероризму, 20 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом увів рішення в дію. Після відповідного рішення РНБО Марченко заявила про свій намір іти в політику для "захисту українського народу" та вступити в партію "ОПЗЖ".

Крім того, 19 лютого РНБО доручила Кабінету Міністрів вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" (СЗН), що проходить через територію України. Деякі ЗМІ називали Медведучка одним із бенефіціарів СЗН, проте партія "Опозиційна платформа - За життя" заявила, що депутат і члени його сім'ї не мали й не мають стосунку до нафтопродуктопроводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА