14:04 15.04.2021

РНБО не просила матеріали з розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадовців органів держвлади - глава ТСК

2 хв читати
РНБО не просила матеріали з розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадовців органів держвлади - глава ТСК

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) не просила матеріали, які має тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадовців органів держвлади, які призвели до значних втрат дохідної частини держбюджету України, заявляє голова комісії Іван Крулько (фракція "Батьківщина").

"Наскільки я знаю, на засідання РНБО планують винести питання, які стосуються тих, хто здійснює махінації з ПДВ... я є керівником комісії, котра це розслідує. Маю вам сказати, що мене як голову ТСК ніхто не запитав про матеріали. Хоча ми єдині, хто має всі проаналізовані матеріали щодо того, які компанії задіяні, хто це робить", - сказав Крулько журналістам у четвер у Києві.

При цьому Крулько зазначив, що неприпустимо, коли до осіб і компаній, які повинні відповідати за ту чи іншу неправомірну дію, підходили вибірково.

"Я хотів би, якщо якісь дії робляться, щоб вони не були вибірковими, коли одним - санкції, а іншим розчищають шлях, щоб далі тривала контрабанда на митниці, щоб далі тривали махінації з ПДВ", - сказав народний депутат.

При цьому Крулько наголосив, що з точки зору закону дуже сумнівним є впровадження санкцій проти українських громадян.

"Має працювати правоохоронна система, ті, хто скоїв злочин, повинен нести кримінальну відповідальність і бути у в'язниці, а санкції застосовуються до іноземних громадян, іноземних юридичних осіб, яких неможливо в Україні притягнути до відповідальності... Нехай суди розбираються. Врешті-решт, це відповідальність президента, який це робить", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА