17:22 11.05.2021

"ОПЗЖ" вимагає невідкладного проведення виборів у 18 ОТГ на Донбасі

2 хв читати
"ОПЗЖ" вимагає невідкладного проведення виборів у 18 ОТГ на Донбасі

Партія "Опозиційна платформа - За життя" вимагає найближчим часом провести вибори у 18 об'єднаних територіальних громадах у підконтрольних районах Донецької та Луганської областей.

"Минулого року ЦВК не дала півмільйону українців у підконтрольних районах Донецької та Луганської областей вибрати своїх представників до органів місцевого самоврядування. За позовом нашого однопартійця Апеляційний суд визнав це рішення незаконним. Такий вердикт можна лише вітати. (...) Тепер ми розраховуємо, що влада припинить ховатися за різними відмовками. Необхідно терміново організувати виборчий процес і провести голосування найближчим часом. У демократичній державі обмеження виборчих прав громадян неприпустимі", - наголошується у заяві, яку оприлюднила прес-служба партії у вівторок.

"Проведення повноцінних місцевих виборів на Донбасі стане тестом для української влади. Це покаже справжнє ставлення Зе-команди до народовладдя та прав громадян. Якщо влада знову шукатиме причини, щоб перенести вибори, значить Конституція, демократія та народовладдя для неї - порожній звук", - додали в "ОПЗЖ".

Як повідомлялося, Шостий апеляційний адміністративний суд у вівторок, 11 травня, визнав протиправною та скасував постанову Центральної виборчої комісії (ЦВК) про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року.

8 серпня 2020 року ЦВК на підставі висновків Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій встановила неможливість проведення перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року в десяти територіальних громадах Донецької області та восьми громадах Луганської області.

ЦВК зазначила, що в разі можливості організації підготовки та проведення відповідно до Виборчого кодексу України місцевих виборів на окремих територіях зазначених областей останньої неділі березня 2021 року комісія має ухвалити рішення щодо призначення перших місцевих виборів 28 березня не пізніше за 17 січня 2021 року.

16 січня 2021 року ЦВК знову отримала висновки Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій про загрозу безпеці виборців на території цих 18 громад і встановила неможливість проведення там місцевих виборів 28 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА