17:40 02.06.2021

Профільний комітет рекомендує Раді ухвалити проект постанови щодо Білорусі

2 хв читати
Профільний комітет рекомендує Раді ухвалити проект постанови щодо Білорусі

Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендує Верховній Раді ухвалити в цілому проект постанови №5597 про заяву щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryinair у Мінську.

"Комітет підтримав проект постанови №5597 і рекомендував парламенту ухвалити його в цілому", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова комітету Олександр Мережко (фракція "Слуга народу") в середу.

Водночас на уточнювальне запитання, коли цей документ може бути винесений на розгляд у залі засідань Верховної Ради, Мережко відповів: "Можливо, навіть завтра (3 червня - ІФ)".

Як повідомлялося, ініціаторами проекту постанови №5597, який було зареєстровано у Раді 2 червня, виступили троє представників фракції "Слуга народу" - Олександр Мережко, Святослав Юраш та Марина Бардіна. Цей варіант документа, зазначив Мережко, був напрацьований з огляду на необхідність підбору юридично коректних формулювань, які ефективно виражають офіційну позицію.

Раніше перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що монобільшість готова підтримати 200 голосами відповідний проект постанови.

Як повідомлялося, Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська.

Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо був піднятий винищувач МіГ-29. На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

У ЄС і США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, вимагаючи звільнення Протасевича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА