19:52 05.06.2021

Велика палата Верховного суду підтвердила, що вибори на 87-му окрузі виграв Вірастюк

2 хв читати
Велика палата Верховного суду підтвердила, що вибори на 87-му окрузі виграв Вірастюк

Велика палата Верховного Суду в черговий раз підтвердила рішення всіх попередніх судів і висновки Центральної виборчої комісії про те, що дострокові вибори в парламент на 87-му виборчому окрузі на Івано-Франківщині виграв Василь Вірастюк, сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Ми від самого початку були впевнені в чесній перемозі Вірастюка, не дивлячись на те, що його основний конкурент на виборах вдавався до численних порушень. Таким чином маємо таку ситуацію: ЦВК двічі визнала його переможцем, суди це підтвердили, наприкінці своє слово сказали і судді Верховного суду. Тому я закликаю опонентів, нарешті, припинити маніпуляції і визнати реальні результати голосування виборців. А нашому майбутньому колезі Василю Вірастюку ми прагнемо сил і плідної роботи в парламенті", - наголосив Корнієнко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Як повідомлялося, 22 квітня ЦВК офіційно визнала перемогу Василя Вірастюка на довиборах до парламенту в окрузі №87, які відбулися 28 березня. 2 травня Велика палата Верховного Суду частково задовольнила апеляційну скаргу кандидата від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка і визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів. Також суд визнав протиправним і скасував протокол ЦВК від 22 квітня 2021 року, яким встановлено результати виборів і Вірастюк визнаний переможцем.

19 травня ЦВК, враховуючи рішення судів і позицію Великої Палати Верховного Суду, ухвалила рішення про визнання Вірастюка обраним за результатами довиборів без урахування результатів голосування на шести дільницях, на яких за результатами повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Шевченка.

Верховний суд на засіданні в неділю, 23 травня, скасував протокол Центральної виборчої комісії України від 19 травня 2021 року Про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі №87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

5 червня Велика палата Верховного суду залишила в силі протокол ЦВК про результати виборів.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА