13:17 26.07.2021

Разумков хоче скликати Раду 23 серпня й ухвалити звернення до міжнародних організацій про посилення співпраці для протидії агресії РФ - нардеп

2 хв читати
Разумков хоче скликати Раду 23 серпня й ухвалити звернення до міжнародних організацій про посилення співпраці для протидії агресії РФ - нардеп

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков має намір скликати позачергове засідання парламенту на 23 серпня, щоб ухвалити звернення до міжнародних організацій, урядів і парламентів іноземних держав про посилення співпраці в межах "Кримської платформи" для протидії агресії РФ, повідомив народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Разумков хоче скликати на 23 серпня позачергове засідання Верховної Ради через "Кримську платформу". Депутатам розіслали лист про збір підписів за скликання позачергового засідання ВР", - написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, на цьому позачерговому засіданні депутатам пропонують розглянути проект постанови №5775 "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках "Кримської платформи" для протидії агресії Російської Федерації".

Серед авторів документа - голова ВР Дмитро Разумков, перший віце-спікер Руслан Стефанчук, віце-спікер Олена Кондратюк, а також депутати з різних фракцій і груп парламенту.

Ініціатори проекту постанови пропонують звернутися до міжнародних організацій із закликом ухвалити резолюцію про підтримку "Кримської платформи" як інструменту консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію АРК і відновлення територіальної цілісності України, а також закликають міжнародне співтовариство утриматися від підтримки дій та ініціатив РФ, прямо або побічно спрямованих на протидію діяльності та розвитку "Кримської платформ".

Водночас у ВР акцентують на важливості збереження міжнародної політики невизнання спроби анексії Російською Федерацією Криму, запобігання порушенням державою-окупантом і її окупаційними адміністраціями норм міжнародного права.

Автори документа також пропонують закликати іноземних партнерів до посилення політико-дипломатичного й економічного тиску на Росію у відповідь на порушення нею норм міжнародного права.

Крім того, у ВР наголошують на важливості збереження міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму, запобігання порушенням державою-окупантом і її окупаційними адміністраціями норм міжнародного права, фундаментальних прав, свобод та інтересів громадян України, гарантування безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

Проект постанови також пропонує засудити примусову паспортизацію Російською Федерацією громадян України на тимчасово окупованих територіях і закликати іноземних партнерів не визнавати цих документів, посиливши тиск на Росію з вимогою припинити незаконну паспортизацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА