19:12 26.07.2021

"Нафтогаз Трейдинг" виграв суд про заборону назви компанії-клона

1 хв читати
"Нафтогаз Трейдинг" виграв суд про заборону назви компанії-клона

ТОВ "Газопостачальна компанія (ГК) "Нафтогаз Трейдинг" виграла суд щодо заборони використання компанією-конкурентом схожої назви "Нафтогаз Трейдінг", яка відрізняється лише однією буквою в українському написанні (українська "і" замість "и" - ІФ).

Як повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок, відповідне рішення ухвалив Господарський суд міста Києва.

"Суд дійшов висновку, що назва "Нафтогаз Трейдінг" заважає відрізнити дві компанії, які працюють на одному ринку, і може вводити споживачів в оману", - пояснюється в прес-релізі.

Як пояснили в ГК, відтепер фірма-клон зобов'язана виключити з повного та скороченого найменування словосполучення "Нафтогаз Трейдінг" (укр.), "Нафтогаз Трейдинг" (рос.) і Naftogaz Trading (англ.). Фірмі-клону заборонено використовувати такі позначення у своїй назві, доменних іменах та публікаціях у мережі інтернет.

Крім того, компанія має компенсувати ГК "Нафтогаз Трейдинг" 60,5 тис. грн витрат зі сплати державного мита та вартості судової експертизи.

"Суд взяв до уваги, що ГК "Нафтогаз Трейдинг" використовує свою назву з моменту реєстрації юридичної особи 16 серпня 2018 року, тобто задовго до реєстрації компанії-відповідача, яка відбулася 6 липня 2020 року", - доповнили в "Нафтогазі".

Бренд "Нафтогаз Трейдинг" зареєстровано 12 жовтня 2020 року в Державному реєстрі свідоцтв України на торговельні марки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА