18:37 28.07.2021

Держприкордонслужба України роз'яснила порядок та обмеження на в'їзд і виїзд із Білорусі

2 хв читати
Держприкордонслужба України роз'яснила порядок та обмеження на в'їзд і виїзд із Білорусі

Обмеження на в'їзд до Білорусі не поширюється на близьких родичів громадян Білорусі, іноземців, які прибувають до Білорусі для навчання або вакцинації від COVID-19, а також осіб, які слідують за дипломатичними та службовими паспортами та членів їхніх сімей, які слідують з ними.

Про це повідомляє відділ комунікацій із засобами масової інформації Адміністрації Державної прикордонної служби України в середу з посиланням на інформацію посольства України в Білорусі. При цьому в повідомленні наголошується, що раніше впроваджене тимчасове призупинення перетину державного кордону на в'їзд до Білорусі залишається в силі.

Особи, які прибувають до Білорусі з країн, включених до списку на сайті Міністерства охорони здоров'я Білорусі, в яких фіксуються випадки інфекції COVID-19, зокрема, які прямують транзитом, мають перебувати сім днів в самоізоляції. Іноземці старше 6 років, які прибувають до Білорусі, за винятком тих, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання в Білорусі, зобов'язані подати оригінал або копію медичного документа, що підтверджує негативний тест на COVID-19, оформлений протягом трьох днів до дати перетину кордону.

Тимчасове призупинення перетину державного кордону Білорусі на виїзд не поширюється на громадян, які мають посвідку на проживання або інший документ, що підтверджує право на проживання на території іншої держави, осіб, які відбувають для отримання медичної допомоги, згідно з трудовим контрактом для роботи за кордоном, для навчання, осіб, які мають дозвіл на проживання в Білорусі (у всіх випадках - не частіше одного разу протягом шести місяців).

Призупинення також не поширюється на осіб, які прямують за дипломатичними та службовими паспортами та осіб, які слідують із ними, членів офіційних делегацій, а також на випадки одержання громадянами Білорусі та іноземцями інформації про смерть близьких родичів, що проживали за кордоном або в Білорусі відповідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА