10:52 01.09.2021

На Херсонщині та Черкащині стартували вибори нардепів-мажоритарників замість Колихаєва та Скічка

2 хв читати
На Херсонщині та Черкащині стартували вибори нардепів-мажоритарників замість Колихаєва та Скічка

Виборчий процес проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №184 (центр - м. Нова Каховка Херсонської області) і №197 (центр - м. Канів Черкаської області), призначених Центральною виборчою комісією (ЦВК) на 31 жовтня 2021 року, розпочався в середу, 1 вересня.

Як повідомляється на сайті ЦВК, у цих виборах зможуть взяти участь понад 290 тис виборців. Голосування відбуватиметься на 188 виборчих дільницях у Херсонській області та на 141 виборчій дільниці в Черкаській області.

20 серпня ЦВК затвердила календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення зазначених виборів, згідно з яким висування кандидатів від партій триватиме до 20 вересня, самовисування і подання документів у ЦВК для реєстрації - до 30 вересня, завершується реєстрація 5 жовтня. Подавати заяви про зняття з реєстрації можна буде до 18 жовтня, іноземні спостерігачі реєструються до 25 жовтня.

До 6 жовтня включно затверджується форма, колір і текст виборчого бюлетеня, виготовлені вони мають бути до 25 жовтня включно. До 15 жовтня утворюються дільничні виборчі комісії. О 24:00 29 жовтня - закінчення передвиборної агітації. Результати виборів мають бути встановлені до 15 листопада включно.

Як повідомлялося, вибори в округах №№184 та 197 проводяться у зв'язку з отриманням постанов Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народних депутатів Ігоря Колихаєва та Олександра Скічка. Колихаєв склав повноваження нардепа у зв'язку з обранням міським головою м. Херсона, а Олександр Скічко – у зв'язку з призначенням головою Черкаської обласної державної адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА