15:42 07.09.2021

Арахамія про ротації в Кабміні: Планується три-чотири кадрових заміни

2 хв читати
Арахамія про ротації в Кабміні: Планується три-чотири кадрових заміни

У Кабінеті Міністрів України планують здійснити ротацію трьох-чотирьох міністрів, повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Планується три-чотири кадрових заміни. Але ми не будемо їх анонсувати наперед, тому що це може нашкодити певному міністерству, тому що наступного ж дня після того, як журналісти дали заголовки про те, що такий-то міністр іде, його вже ніхто не слухається, він не може виконувати своїх обов'язків фактично. А часовий лаг між новинами і рішенням, він може бути дві-три тижні, можливо, навіть і місяць", - сказав Арахамія журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

Водночас він зазначив, що фракція ще півтора місяці тому розпочала активні переговори з потенційними кандидатами на посади певних міністрів.

На уточнювальне запитання про те, що нібито генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв може очолити Міністерство оборони України, Арахамія відповів, що поки що такої інформації немає.

"Немає такої інформації. Він працює головою "Укроборонпрому", де реально рекордні результати за кілька років: зростає експорт, зайнятість, зарплати виплачуються співробітникам, нова продукція починає випускатися. Він на своєму місці, він нікуди не рветься. Наразі ось активна медіакампанія якась: на нього бруд намагаються лити. Зазвичай це завжди пов'язано з тим, що місце міністра якогось звільняється і навколо цього всіх потенційних кандидатів починають змітати", - пояснив він.

Голова фракції наголосив, що це неправильна стратегія й у такий спосіб ніколи не вдасться знайти підходящих кандидатів, тому що "більшість людей нормальних, яких ми хочемо, вони відмовляються йти в міністерство".

"Тому що якщо людина, наприклад, у бізнесі, вона говорить: "У мене все добре, у мене хороша зарплата, хороша репутація, мене у Facebook люди лайкають, не матюкають. Щойно стану чиновником, наступного ранку я вже погана людина", - уточнив Арахамія.

Водночас він спростував інформацію про можливе звільнення міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

"Його ж тільки призначили... Якби хтось і хотів, то це виглядає безглуздо. Ні, не думаю, що це можливо", - сказав парламентарій.

Він також зауважив, що у фракції "ретельно записали" перші кроки Монастирського на посаді, заявлені ним на першій прес-конференції, для того щоб "все-таки виконувалася традиція між обіцянками і діями".

"Я відразу ж попереджав Дениса Анатолійовича як нашого колегу по-дружньому, щоб він був готовий до того, що ми через півроку-рік будемо питати про виконання обіцянок, даних публічно, і це може стати підставою для кадрових рішень", - додав Арахамія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА