19:25 01.12.2021

Частка фінустанов, що прогнозують поліпшення стану фінсектору у найближчі півроку, скоротилася на 13% – опитування НБУ

1 хв читати
Частка фінустанов, що прогнозують поліпшення стану фінсектору у найближчі півроку, скоротилася на 13% – опитування НБУ

Частка фінансових установ, які прогнозують поліпшення стану фінансового сектору в найближчі півроку, сягнула 20%, тоді як у травні 2021-го цей показник становив 33%, погіршення очікують 12% респондентів, свідчать результати опитування про системні ризики фінансового сектору, проведеного Національним банком України (НБУ) у листопаді.

Більше ніж третина – 38% топ-менеджерів – вказали на поліпшення стану справ у фінсекторі за минулі півроку, 4% констатували погіршення. 50% керівників оцінюють нинішній стан фінсектору як добрий, 5% - як дуже добрий, 5% - як поганий.

Зазначено, що 17% учасників листопадового опитування оцінили загальний рівень ризику як низький, 25% вважають його високим та 3% – дуже високим.

Керівники фінустанов, як і раніше, вважають основними джерелами ризику загальний рівень корупції в країні, діяльність правоохоронних органів та судової системи. Крім того, зріс ризик можливої ескалації воєнних дій з боку РФ на сході країни.

Низькими, на думку учасників опитування, були економічні ризики, що домінували під час коронакризи, хоча помітно зросли інфляційні ризики. Респонденти вперше оцінювали ризики карантинних обмежень та кліматичних змін і вважали їх незначними.

Опитування проводилося з 10 до 24 листопада 2021 року. У ньому взяли участь керівники 22 банків, 12 страхових та трьох інвестиційних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА