15:53 03.12.2021

Зеленський не виконав взяті ним зобов'язання щодо боротьби з корупцією - опитування Active Group

2 хв читати
Зеленський не виконав взяті ним зобов'язання щодо боротьби з корупцією - опитування Active Group

 Більшість українців вважає, що президент України Володимир Зеленський не виконав взяті ним зобов'язання щодо боротьби з корупцією, половина опитаних покладає на нього відповідальність у цій сфері, вважаючи також, що глава держави має приймати остаточне рішення щодо призначення керівників антикорупційних органів.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження компанії Active Group, оприлюднені в п'ятницю на прес-конференції в Києві.

Говорячи про оцінку українцями роботи правоохоронних органів за п'ятибальною шкалою, засновник соціологічної компанії Active Group Андрій Єременко зазначив: "Орган, який хоч якось сприймається позитивно, - це МВС (2,33% респондентів), а НАЗК, САП, Офіс генпрокурора мають низькі оцінки, менше ніж 2 бали".

За даними опитування, українці схильні покладати відповідальність за успіхи та провали у боротьбі з корупцією на главу держави - 57,6% опитаних висловили таку думку.

"Президент відповідальний за все і він має бути головним ініціатором, на другому місці - Верховна Рада, далі - Кабмін", - наголосив Єременко.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки президент виконав свої обіцянки щодо боротьби з корупцією, 46,3% респондентів зазначили, що зовсім не виконав, ще 35,3% опитаних вважають, що швидше не виконав.

"11,1% респондентів вважає, що тією чи іншою мірою він виконав свої обіцянки, 81,6% опитаних - що не виконав або скоріше не виконав зобов'язання, які він взяв на себе у сфері боротьби з корупцією", - уточнив Єременко.

Щодо питання позитивної/негативної ролі громадських організацій у боротьбі з корупцією, то, згідно з результатами опитування, у цьому думки українців розділилися практично порівну.

Згідно з опитуванням, також неоднозначні українці у думці щодо участі міжнародних експертів в обранні керівництва антикорупційних органів: 40% респондентів ставляться до цього загалом позитивно, 42,3% - негативно.

Відповідаючи на запитання, чи має право президент проводити співбесіди з кандидатами на керівні посади в антикорупційні органи, тобто фактично приймати остаточне рішення в цих призначеннях, 52,3% респондентів зазначили, що глава держави однозначно або, найімовірніше, має це робити, не вважають так менше ніж третина опитаних - 28,1% респондентів.

Опитування проводила соціологічна компанія Active Group з 29 листопада до 1 грудня 2021 року, опитано 1200 респондентів-мешканців міст із населенням 50 тис. і більше за винятком окупованих територій. Похибка вибірки не перевищує 2,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА