13:13 27.04.2021

Тимошенко: Влада чинить опір проведенню референдуму, але нас не зупинити

2 хв читати
Тимошенко: Влада чинить опір проведенню референдуму, але нас не зупинити

Влада чинить опір проведенню всеукраїнського референдуму, але команду "Батьківщини" це не зупинить, заявила лідер партії Юля Тимошенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми розуміємо, що президент - лише інструмент у руках великих транснаціональних корпорацій, тому діє виключно в інтересах зовнішнього замовлення. Він знає, що вся країна проти розпродажу землі, тому намагається перешкодити нашій команді допомогти людям висловити свою думку", - заявила Тимошенко, повідомивши про рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) відмовити "Батьківщині" у проведенні зборів ініціативної групи у режимі онлайн.

За її словами, знаючи, що ухвалений монобільшістю закон про референдум надзвичайно складний для виконання, команда "Батьківщини" приєдналася до небайдужих українців, щоб силами партії допомогти в його організації.

"Ми наразі з усіма фермерськими та сільськогосподарськими асоціаціями, землевласниками, аграріями, профспілками розпочинаємо організацію референдуму за народною ініціативою. Ми разом вже зібрали ініціативну групу, яка налічує понад 12 000 осіб. І зважаючи на пандемію, хотіли провести збори в режимі онлайн - щоб не збиратися всім разом і не піддавати нікого небезпеці. Звернулися з цим проханням до ЦВК і отримали сьогодні перший результат - все забороняють", - повідомила Тимошенко.

Вона переконана - таке рішення членів Центральної виборчої комісії було узвалено за вказівкою влади.

"У ЦВК абсолютна більшість президента... Вони прямо відмовили нам у проведенні зборів онлайн. Це лише перший крок. Так їм потрібно народовладдя. Але ми йтимемо далі. Ми проведемо цей референдум і захистимо людей", - запевнила Тимошенко.

Як повідомлялося, партія "Батьківщина" оголосила про початок організації проведення всеукраїнських референдумів із п'яти питань, серед яких продаж землі сільськогосподарського призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА