19:46 28.04.2021

Спецпосланець ООН: Президентські вибори 26 травня не стануть частиною процесу політичного врегулювання конфлікту в Сирії

2 хв читати
Спецпосланець ООН: Президентські вибори 26 травня не стануть частиною процесу політичного врегулювання конфлікту в Сирії

Народна Асамблея Сирії в середу завершує прийом заявок від кандидатів у президенти, балотуватися має намір 51 людина, повідомило агентство САНА.

У середу Народна Асамблея отримала від Верховного конституційного суду десять нових заявок. Таким чином, їх кількість зросла до 51. У президентських перегонах, зокрема, хочуть брати участь сім жінок. Фаворитом вважається нинішній глава держави Башар Асад.

Спецпосланець ООН з Сирії Гейр Педерсен заявив, що взяв до відома інформацію про швидке проведення виборів у Сирії.

"Ми беремо до відома, що в Сирії мають намір провести вибори 26 травня. Ці вибори організовані відповідно до нинішньої конституції країни. Вони - не є частиною процесу політичного врегулювання, встановленого в резолюції РБ ООН 2254", - написав він у Twitter. Також Педерсен повідомив, що буде прагнути якомога швидше скликати чергову сесію Конституційного комітету Сирії.

У резолюції РБ ООН 2254 йдеться, зокрема, про підтримку виборів у відповідності не з нинішньою, а з новою конституцією країни.

Президентські вибори в Сирії заплановані на 26 травня 2021 року. Спостерігачами парламент країни вирішив запросити депутатів з братніх і дружніх країн, включно з Росією.

Попередні вибори в Сирії відбулися в 2014 році. Тоді заявки подали 24 людини, але до участі у виборах допустили трьох із них. Чинний президент Асад набрав понад 88% голосів. Згідно з Конституцією, президент може переобратися на ще один семирічний термін.

Зовнішня сирійська опозиція назвала майбутні вибори, які проводяться за нинішньою Конституцією, нелегітимними і закликала співвітчизників бойкотувати голосування. США, Франція, Німеччина, Італія та Велика Британія теж виступили проти президентських виборів у Сирії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА