06:41 22.11.2020

У 11 містах України 22 листопада відбудеться другий тур виборів мера

3 хв читати
У 11 містах України 22 листопада відбудеться другий тур виборів мера

Повторне голосування (так званий другий тур) на виборах міського голови відбудеться в неділю, 22 листопада, в 11 містах України.

Жителям міст Дніпро, Миколаїв, Львів, Полтава, Рівне, Черкаси, Ужгород (Закарпатська обл.), Слов'янськ (Донецька обл.), Бердянськ (Запорізька обл.), Дрогобич (Львівська обл.) і Нікополь (Дніпропетровська обл.) належить обрати одного з двох кандидатів, які вийшли до другого туру.

Виборчі дільниці працюватимуть з 8.00 до 20.00.

У Дніпрі (Дніпропетровська обл.) у другому турі зустрінуться чинний мер Борис Філатов (партія "Пропозиція"), якого раніше підтримали 46,41% тих, хто проголосував, і глава наглядової ради АТ "Дніпропетровський стрілочний завод" Загід Краснов (партія "Громадська сила") - 13,15%.

У Миколаєві за пост міського голови боротимуться чинний мер Олександр Сенкевич (партія "Пропозиція", 38,94% у першому турі) і директор з розвитку ТОВ "ЖЕК "Турбота" Владислав Чайка (партія "Опозиційна платформа - За життя", 29,31%).

Отримати крісло мера Львова намагатимуться чинний міський голова Андрій Садовий (партія "Самопоміч", 40,09%) і народний депутат України Олег Синютка (партія "Європейська солідарність", 31,1%).

Жителям Полтави належить зробити вибір між заст. директора ТОВ "Реал Естейт Груп" Олександром Мамаєм (партія "За майбутнє", 30,06%) і директором ТОВ "Будівельна компанія "Комбінат виробничих підприємств" Сергієм Іващенком (партія "Слуга народу", 17,71 %).

У Рівному на перемогу претендують глава громадської організації "Рівне разом" Віктор Шакирзян (партія "Рівне разом", 19,84%) і кандидат від партії "Європейська солідарність", президент Рівненської духовної семінарії та академії християн віри євангельської Олександр Третяк (16,93 %).

У Черкасах мером може залишитися чинний міський голова Анатолій Бондаренко (партія "За майбутнє", 37,6%) або ж ним стане підприємець Віктор Євпак (висуванець партії "Голос", 19,14%).

Жителі Ужгорода зроблять вибір між чинним мером Богданом Андріїву (самовисуванець, 25,4%) і головою громадської організації "Карпатський дім" Віктором Щадеем (партія "Слуга народу", 17,93%).

Решта пар кандидатів:

Слов'янськ - глава правління ПрАТ "Слов'янський машинобудівний завод" Павло Придворов (партія "Опозиційна платформа - За життя", 30,86%) і чинний мер Вадим Лях (партія "Опозиційний блок", 29,99%);

Бердянськ - заступник директора з комерційних питань ТОВ "Бердянська автотранспортна компанія" Олександр Свідло (партія "Опозиційна платформа - За життя", 34,7%) і підприємець Валерій Баранов (партія "За майбутнє", 30,15%);

Дрогобич - чинний мер Тарас Кучма (самовисуванець, 41,48%) і генеральний директор ТОВ "Брати" Андрій Веселий (самовисуванець, 26,05%);

Нікополь - секретар Нікопольської міської ради Олександр Саюк (партія "За майбутнє", 21,86%) і глава благодійного фонду "Майбутнє Нікопольщини" Руслан Олійник (партія "Слуга народу", 17,85%).

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, 22 листопада в повторному голосуванні на виборах міського голови, яке відбудеться на 1649 виборчих дільницях, зможуть взяти участь орієнтовно понад 2 млн 754,1 тис. виборців.

Крім того, 22 листопада в територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тис. у 15 регіонах відбудеться повторне голосування на виборах депутатів 47 місцевих рад. У ньому зможуть взяти участь орієнтовно понад 42,9 тис. виборців.

Результати голосування повинні бути встановлені не пізніше ніж на п'ятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада включно.

У ЦВК нагадали виборцям щодо правил безпеки, зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію. Так, на дільницю необхідно взяти маску і друкарську ручку, дотримуватися дистанції. При наявності симптомів застуди проголосувати можна в окремій кабінці.

Повторне голосування на виборах міського голови призначається в громадах з кількістю виборців 75 тисяч і більше, якщо жоден кандидат не набрав 50% + 1 голос.

Згідно ч. 1 ст. 281 Виборчого кодексу України, повторне голосування призначається на неділю, в межах тритижневого терміну після дня прийняття рішення про призначення такого голосування.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня.

У семи містах повторне голосування відбулось 15 листопада, в Чернівцях - призначено на 29 листопада.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА