16:20 19.03.2021

На Київщині відкрили кафе, в якому працюватимуть люди з синдромом Дауна

2 хв читати
На Київщині відкрили кафе, в якому працюватимуть люди з синдромом Дауна

Благодійна організація "Перспектива 21.3" відкрила у Броварах (Київська обл.) кафе, в якому роботу отримають 19 молодих людей із синдромом Дауна, аутизмом і порушеннями інтелектуального розвитку.

Як повідомляється в прес-релізі благодійної організації, в цьому кафе молоді люди з порушенням інтелектуального розвитку працюватимуть у реальних умовах.

"Це допоможе їм адаптуватися до життя після школи та набути необхідних професійних навичок для подальшого працевлаштування", - повідомляється в прес-релізі.

Кафе - це другий етап проекту "Перспектива 21.3", спрямований на підтримку працевлаштування, соціальної та трудової адаптації молоді з порушеннями інтелектуального розвитку після випуску зі школи.

Раніше у рамках проекту в Броварах відкрилася "Голландська пекарня 21.3", де молодь із порушеннями інтелектуального розвитку також проходить практику. Всі практиканти - учні й випускники класів "Радість" на базі школи-інтернату №26 - освітнього етапу цього проекту.

Назву кафе "21.3" обрано невипадково, адже в людей із синдромом Дауна саме в 21 парі хромосом є третя, додаткова хромосома, пояснюється в прес-релізі. Дата відкриття закладу приурочена до всесвітнього Дня людей із синдромом Дауна, який відзначають теж символічно, - 21.03.

Приміщення, в якому відкрили кафе, розташоване в історичній будівлі й належить ВАТ "Укртелеком", яке надало його на привабливих умовах.

За статистикою в Україні щорічно народжується в середньому 300 дітей із синдромом Дауна. На початок 2020 року офіційний показник інвалідності внаслідок синдрому Дауна у дітей до 18 років становив 4710 осіб. За розрахунками ВБО "Даун Синдром" для вікового періоду 18-25 років цей показник дорівнює 1680 осіб. Офіційний вік для молоді в Україні - з 18 до 35 років, додає ще 2400 осіб. Загалом майже 9000 людей з інвалідністю, обумовленою синдромом Дауна, від народження до 35 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА