11:40 28.04.2021

Верховний Суд підтвердив правомірність встановлення результатів проміжних виборів у 87-му окрузі

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив правомірність встановлення результатів проміжних виборів у 87-му окрузі

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду (КАС ВС) відмовив у задоволенні позову кандидата в народні депутати в окрузі №87 Олександра Шевченка, визнавши правомірним рішення Центральної виборчої комісії зі встановлення результатів проміжних виборів.

"У задоволенні адміністративного позову кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №87 на проміжних виборах народного депутата України 28 березня 2021 року Олександра Шевченка до Центральної виборчої комісії... відмовити", - йдеться в рішенні суду, ухваленому в ніч на середу.

Відео рішення КАС ВС розміщено на сторінці Шевченка у Facebook. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=310557190430889&id=100044298315919.

Рішення може бути оскаржене протягом двох днів у Великій палаті Верховного Суду.

У своїй позовній заяві Шевченко просив суд визнати протиправними дії ЦВК зі встановлення результатів виборів в окрузі, скасувати протокол про результати виборів, зобов'язати ЦВК продовжити дії зі встановлення результатів проміжних виборів.

Як повідомлялося, в окрузі №87 на додаткових виборах до парламенту перемогу здобув представник партії "Слуга народу" Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти – представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко та представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський – набрали 29,69% та 28,86% відповідно. Центральна виборча комісія України на засіданні 5 квітня визнала вибори в окрузі такими, що відбулися.

Перед тим Івано-Франківський окружний суд розглянув кілька справ стосовно рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які ухвалила ОВК №87 під час встановлення підсумків голосування. Усі розглянуті справи було відкрито за позовами кандидата Шевченка. У більшості випадків (щодо шести дільниць) рішення суду першої інстанції - дії ОВК визнати правомірними, позивачу повністю відмовити в задоволенні позовів. Ці рішення було оскаржено.

Згодом Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправними і скасував усі постанови ОВК №87 про визнання голосування на п'яти дільницях недійсними. У Громадянській мережі "ОПОРА" повідомили, що на деяких з ним за результатами повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Шевченка.

16 квітня ЦВК прийняла для обробки протокол окружної виборчої комісії №87 із позначкою "Уточнений". Голова комісії Олег Діденко розповів про наявність двох судових справ щодо складання уточненого протоколу окружною комісією.

21 квітня Верховний Суд України ухвалив скасувати рішення суду першої інстанції, яким було визнано бездіяльність ЦВК і на неї було покладено зобов'язання встановити результати виборів та визнати обраним народного депутата в окрузі №87 (центр - м. Надвірна Івано-Франківської області).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА