07:33 18.12.2020

У Запоріжжі переобрали голову облради, депутати підтримали безпартійного Віталія Толочека

2 хв читати
У Запоріжжі переобрали голову облради, депутати підтримали безпартійного Віталія Толочека

Новостворена депутатська "більшість" Запорізької облради обрала її голову. Ним став безпартійний Віталій Толочек, який у четвер удень разом із кількома колегами заявив про свій вихід з фракції "Слуга народу".

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер пізно ввечері депутатська "більшість", створена місцевими фракціями партій "За майбутнє", "ОПЗЖ", "Європейська Солідарність", а також чотирма депутатами від "Слуги народу" (які заявили в четвер вдень про вихід з цієї фракції і створення "фракції Зе") провели вибори нового голови Запорізької обласної ради.

44 депутата новоствореного "більшості" одноголосно проголосували за обрання головою Запорізької обласної ради 50-річного Толочека, який до сьогодні перебував у фракції "Слуга народу", але вийшов з її складу разом із трьома колегами з фракції на знак протесту проти незаконних виборів глави Запорізької облради, проведених 15 грудня недавньою депутатською "більшістю", що складається з фракцій "Слуга народу", "Опозиційний блок", "Батьківщина" і "Єднання".

Тоді при скандальних обставинах главою обласної ради було обрано нинішнього главу Запорізької облдержадміністрації Віталія Боговіна.

Як повідомлялося, четверо депутатів, що вийшли з фракції "Слуга народу", заявили, що вибори Боговіна головою Запорізької облради проводилися з порушеннями процедури таємного голосування, а також під тиском і наглядом невідомих осіб у чорному камуфляжі.

У своєму виступі перед депутатами, новообраний глава Запорізької облради Толочек наголосив, що має великий досвід роботи в будівництві - "від майстра до керівника підприємства". Також, він спеціалізувався на будівництві і ремонті енергетичних об'єктів на Запорізькій АЕС, а також на підприємствах запорізького промислового комплексу. Має вищу освіту в сфері турбобудування. Є співзасновником фірми.

Толочек офіційно прийняв присягу.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА