11:04 31.12.2020

У групі "За майбутнє" вважають, що ратифікація кредитної угоди c ЄС на EUR1,2 млрд матиме катастрофічні наслідки

2 хв читати
У групі "За майбутнє" вважають, що ратифікація кредитної угоди c ЄС на EUR1,2 млрд матиме катастрофічні наслідки

Ухвалення в 2020 році закону про ратифікацію меморандуму та кредитної угоди між Україною і Європейським Союзом про отримання Україною макрофінансової допомоги від ЄС розміром до EUR1,2 млрд матиме катастрофічні наслідки для країни, вважає член депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Дмитро Лубінець.

"Катастрофічні наслідки матиме законопроект №0063 про ратифікацію меморандуму Мінфіну та кредитної угоди Нацбанку. Гроші, як завжди, розкрадуть, але відсотки українці віддаватимуть іще 10-15 років, а наші західні партнери контролюватимуть усе й усіх. При цьому ми постійно ще платитимемо зарплату членам наглядових рад", - сказав Лубінець у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Загалом парламентарій зазначає, що 2020 рік був не найкращим у роботі Верховної Ради, що частково це пов'язане з пандемією коронавірусу й карантином, що впливав на ефективність роботи парламенту. При цьому він наголосив, що народні депутати виконали свою роботу, а ось уряд, на жаль, так і не зміг виконати свою", внаслідок чого мали місце колосальні затримки з соціальними виплатами для медпрацівників.

Як голова парламентського комітету з прав людини, національних меншин, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Лубінець звертає увагу на те, що в 2020 році Верховній Раді вдалося ухвалити кілька законопроектів, які посилюють захист прав людини. Найважливішим рішенням у цій сфері він вважає ухвалення законопроекту №3984, що допускає дізнавачів, слідчих і прокурорів у район проведення Операції об'єднаних сил. "З 2014 року правоохоронці були позбавлені можливості на належному рівні провадити правоохоронну діяльність на території АТО/ООС", - зазначив депутат.

У 2020 році Лубінець спільно з членами очолюваного ним комітету і депутатською групою зареєстрував у парламенті понад 75 законопроектів і проектів постанов. Частина з них стала законами, зокрема закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства", який дає можливість людям отримати офіційний статус апатрида й користуватися передбаченими ним соціальними гарантіями.

У 2021 році комітет з прав людини має намір розробити законопроекти про нацменшини та "Про звернення громадян", а також провести парламентські слухання щодо деокупації та реінтеграції Криму, яким цього року завадила пандемія, розповів парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА