12:57 12.01.2021

У групі "За майбутнє" відзначають професійні якості Мезенцевої, яка очолила українську делегацію в ПАРЄ

3 хв читати
У групі "За майбутнє" відзначають професійні якості Мезенцевої, яка очолила українську делегацію в ПАРЄ

У депутатській групі "За майбутнє" підтримали кандидатуру Марії Мезенцевої на посаду глави делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи, тому що вважають її найбільш професійним політиком і дипломатом із усіх представників фракції "Слуга народу", які увійшли до складу делегації.

"Попри всю пошану до всіх членів, які представляють фракцію "Слуга народу", найбільш професійним є якраз Марія Мезенцева. Тому і рік тому, і вчора я також підтримав її кандидатуру (на посаду глави делегації України в ПАРЄ - ІФ)", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" член делегації, представник групи "За майбутнє" Дмитро Лубінець у вівторок.

Він також звернув увагу і на те, що у Мезенцевої є досвід безпосередньої співпраці з європарламентарями.

"Чому я особисто проголосував за Марію Мезенцеву? Ще рік тому, коли ми обирали главу делегації, під час першого засідання, я агітував і пропонував саме Мезенцеву як керівника нашої делегації. Ми познайомилися в 2015 році, коли я як депутат восьмого скликання Верховної Ради перебував у робочій поїздці і у мене було декілька зустрічей із депутатами Європарламенту. Саме там я і познайомився з Марією, вона працювала асистентом одного з євродепутатів і не просто допомагала організовувати ці зустрічі, а я бачив наскільки професійно, чітко і злагоджено вона це робила", - уточнив Лубінець.

При цьому політик наголосив, що визначати керівника делегації та нести відповідальність за це рішення має фракції "Слуга народу", яка в чинному скликанні Верховної Ради є монобільшістю.

Водночас Лубінець не володіє інформацією про те, чому у фракції "Слуга народу" виникло бажання змінити керівника української делегації в ПАРЄ.

На запитання, якими при цьому були аргументи "Слуги народу" щодо необхідності переобрання глави делегації, Лубінець зазначив, що "є дуже багато питань про підготовку нашої делегації до сесії ПАРЄ, про участь у різних комітетах і вся відповідальність покладається на керівника".

Водночас парламентарій висловив незгоду із заявою екс-керівника делегації Єлизавети Ясько, оприлюдненою на її сторінці в Facebook, у якій вона висловилася про якесь "відверте схиляння перед російським порядком денним країни-агресора".

"Я не зовсім зрозумів допис Єлизавети Ясько про те, що нібито є якийсь російський слід, і це нібито пов'язано з тим, що хтось не дає можливості захищати проєвропейський, євроатлантичний вибір України. Цього взагалі ніхто не обговорював. І, знаючи Мезенцеву, можу сказати, що нічого в цьому векторі точно не відбудеться", - додав Лубінець.

Як повідомлялося, у понеділок, 11 січня, члени делегації України в ПАРЄ обрали главою замість Єлизавети Ясько народного депутата фракції "Слуга народу" Марію Мезенцеву. За неї проголосували 10 членів делегації від "Слуги народу", обидва представники "ОПЗЖ" і представник "За Майбутнє". Представники "Євросолідарності", "Голосу", "Батьківщини", а також деякі представники "Слуги народу" не голосували за зміну глави делегації.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук пояснила необхідність зміни керівника делегації тим, що перед Європою у 2021 році постали нові виклики, і делегація України в ПАРЄ також змінює свої підходи та стратегію, щоб їм відповідати.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА