10:40 13.05.2021

Агента спецслужб РФ, який готував теракт у Маріуполі, засудили до шести років позбавлення волі

1 хв читати
Агента спецслужб РФ, який готував теракт у Маріуполі, засудили до шести років позбавлення волі

Затриманого контррозвідкою Служби безпеки України агента російських спецслужб, який збирав розвіддані щодо підрозділів Збройних сил України і займався підготовкою до здійснення теракту на одному з військових об'єктів у Маріуполі, засудили до шести років позбавлення волі, повідомляє прес-служба СБУ в четвер.

"Під час затримання у злочинця було вилучено саморобний вибуховий пристрій, який він отримав зі спеціально обладнаного тайника. За висновком експертів, сила вибуху вилученого засобу ураження еквівалентна 12 гранатам Ф-1", - ідеться в повідомленні.

У спецслужбі уточнюють, що житель Донецької області, який брав участь у бойових діях проти сил АТО, був завербований представниками ФСБ РФ і за їхнім завданням прибув до Маріуполя для виконання розвідувальних і терористичних завдань.

"Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 447 (найманство) Кримінального кодексу України)", - наголошують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА