21:13 13.05.2021

Медведчук заявив, що прийме рішення щодо оскарження запобіжного заходу після консультацій з адвокатами

3 хв читати
Медведчук заявив, що прийме рішення щодо оскарження запобіжного заходу після консультацій з адвокатами

Народний депутат України Віктор Медведчук має намір приймати рішення щодо оскарження рішення суду про його цілодобовий домашній арешт після консультацій зі своїми захисниками.

"Ми зараз радитимемося з адвокатами і прийматимемо рішення щодо того, якими будуть наші подальші дії і в плані оскарження, і, звісно, в плані подальшого проведення всіх слідчих дій", - сказав він журналістам у четвер увечері після засідання Печерського районного суду Києва, що обрав йому відповідний запобіжний захід.

"Ми працюватимемо над тим, щоб докази, які добуватиме слідство, були здобуті відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу, а те, що зроблено було з надуманих причин, немотивовано і в порушення чинного законодавства, ми, звісно, спростовуватимемо і продовжуватимемо боротьбу, щоб незаконних звинувачень мені не пред'являли і щоб ця кримінальна справа не була необґрунтованою, необ'єктивною та політичною мотивованою. Поки що ми говоримо саме про те, що вона політично мотивована", - додав Медведчук.

Відповідаючи на питання про плани на час перебування під домашнім арештом, нардеп сказав, що має намір давати інтерв'ю ЗМІ і працювати над матеріалами справи.

"Якщо є рішення суду про те, що я повинен сидіти під домашнім арештом - я буду, звичайно (сидіти під домашнім арештом - ІФ) ... Так, ми зробили браслет", - сказав він.

Медведчук також заявив, що має намір продовжувати свою політичну діяльність у рамках партії "Опозиційної платформи - За життя".

"Ви знаєте позицію адвокатів, позицію мою, дотичну того, яким, як ми вважали, має бути рішення суду. Воно полягає в тому, що потрібно було відмовити в застосуванні запобіжного заходу стосовно мене. Адвокати надали всі аргументи для такого рішення. На жаль, суд ухвалив інше рішення", - сказав він.

На питання, чи нормально бути підозрюваним у тому ж залі, де в 1980 році судили поета Дмитра Стуса, адвокатом якого він виступав, Медведчук відповів: "Ви знаєте, абсолютно нормально. Від тюрми і від суми не зарікайтеся". Він також не виключив, що за підсумками розгляду його справи він сам може опинитися за гратами: "Реально за цієї влади може кожен опинитися за гратами".

Як повідомлялося, 13 травня Печерський районний суд Києва відпустив народного депутата України Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрано до 9 липня 2021 року включно. Суд поклав на Медведчука наступні зобов'язання: не залишати Київ і Київську область без дозволу слідчого і прокурора, повідомляти слідчого і прокурора, і суд про зміну місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками.

Суд також зобов'язав Медведчука здати документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю (браслет).

Суд оголосив тільки резолютивну частину рішення.

У задоволенні клопотання захисту про взяття на поруки Медведчука відмовлено. Ухвала може бути оскаржена протягом п'яти днів в Апеляційний суд, повний текст ухвали буде оголошено 18 травня 2021 року.

Сторона обвинувачення клопотала про взяття Медведчука під варту з альтернативою застави в 300 млн 930 грн.

Народні депутати України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і Тарас Козак 11 травня були повідомлені про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА