20:55 14.05.2021

Колишнього американського військового засудили до тривалого тюремного ув'язнення за шпигунство на користь РФ

2 хв читати
Колишнього американського військового засудили до тривалого тюремного ув'язнення за шпигунство на користь РФ

Суд у США засудив колишнього бійця американського армійського спецназу Пітера Рафаеля Дзібінські Деббінса до 15 років і 8 місяців тюремного ув'язнення за шпигунство на користь Росії, повідомляє агентство Associated Press.

Сторона обвинувачення вимагала для Дзібінські Деббінса 17 років в'язниці. Захист просив призначити йому 5-річний тюремний термін.

Адвокат підсудного Девід Беновиць наполягав на тому, що його клієнт завдав лише мінімальної шкоди США і піддавався погрозам з боку співробітників російської розвідки.

За даними агентства, фігурант справи під час засідання в суді Віргінії приніс вибачення, зазначивши, як саме він почав працювати на російську розвідку.

У листопаді 2020 року колишній військовослужбовець американського спецназу (Сили спеціальних операцій армії США, "Зелені берети") Дзібінські Деббінс визнав себе винним у змові з працівниками російської розвідки.

Про арешт колишнього військового в серпні минулого року повідомив Мін'юст США. Згідно з матеріалами суду штату Вірджинія, за період з 1996 до 2011 року Дзібінські Деббінс підтримував контакти зі співробітниками російської розвідки, періодично відвідував Росію, йому було присвоєно кодове ім'я, він навіть підписав заяву про те, що хотів би служити Росії".

Дзібінські Деббінс, за інформацією американських слідчих, розкрив співробітникам російської розвідки секретну інформацію про свою попередню діяльність під час служби в американському спецназі. Він також передав імена і інформацію про низку своїх колишніх товаришів по службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА