07:40 17.10.2021

В Естонії відбудуться місцеві вибори

2 хв читати
В Естонії відбудуться місцеві вибори

В Естонії у неділю відбудуться вибори до зборів місцевих самоврядувань.

Як повідомили "Інтерфаксу" в республіканській виборній комісії, загалом у депутати місцевих самоврядувань балотується 10 тис. 25 осіб, з них 6 тис. 322 у партійних списках, 3 тис. 660 у списках виборчих спілок та 43 незалежні кандидати. Серед кандидатів 61,6% чоловіки і 38,4% жінки.

У виборах беруть участь 136 виборчих спілок і 8 партій. Цього разу не стала виходити зі своїми списками нечисленна Об'єднана ліва партія Естонії, до якої входять переважно російськомовні громадяни.

Голосування відбудеться на всіх виборчих дільницях з 9:00 до 20:00.

Недільне голосування завершить попередній тиждень виборів, під час якого можна було проголосувати достроково безпосередньо на виборчих дільницях у центрах міст і волостей, а також електронним шляхом.

Станом на суботу загалом в Естонії достроково взяли участь у виборах 425 385 осіб, тобто 39,6% виборців, із них 149 809 проголосували на виборчих дільницях і 263 566 - електронно, що є рекордним показником електронного голосування. Це більше, ніж на останніх виборах до місцевих органів влади, а також на виборах до парламенту. Загалом цього року на місцевих виборах можуть проголосувати 1 073 960 людей.

У Таллінні, крім виборчих дільниць, які працюватимуть у приміщеннях, можна буде проголосувати на свіжому повітрі в спеціально обладнаних наметах. На виборчих дільницях не буде здійснюватися перевірка COVID-сертифікатів.

Право голосу на виборах зборів місцевих самоврядувань мають жителі, які досягли 16-річного віку станом на 17 жовтня.

Поряд із громадянами Естонії, виборчим правом на виборах до зборів місцевих самоврядувань мають також громадяни інших держав Європейського союзу і іноземці, що мають довгостроковий або постійний вид на проживання (зокрема, громадяни РФ, України, Білорусі та інших країн), а також володарі "сірих паспортів "осіб без громадянства.

Як очікується, найбільш гостра боротьба відбудеться за місто Таллінн. Наразі тут столичний уряд сформовано одноосібно партією Центру. Перемогу на попередніх виборах центристи отримали завдяки голосам російськомовних виборців. Однак за останні роки партія, яка раніше відстоювала інтереси некорінного населення, втратила свій колишній авторитет серед російськомовних жителів столиці.

Проте, за прогнозами політологів і ЗМІ, партія Центру все ж переможе в Таллінні, але вже не зможе сформувати коаліцію без участі нинішньої опозиції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА