08:32 19.10.2021

Трамп подав до суду на комітет Конгресу США, що розслідує події 6 січня

1 хв читати
Трамп подав до суду на комітет Конгресу США, що розслідує події 6 січня

Колишній президент США Дональд Трамп у понеділок подав федеральний позов проти комітету Палати представників Конгресу, який розслідує події 6 січня, повідомляють американські ЗМІ.

"Запит комітету є не що інше, як прикрий, незаконний пошук навмання, відкрито схвалений (президентом США Джо - ІФ) Байденом і призначений для неконституційного розслідування щодо президента Трампа і його адміністрації", - йдеться в позові.

Зазначається, що закони США не допускають "таких імпульсивних, кричущих дій проти колишнього президента і його найближчих радників".

"Запити комітету безпрецедентні за своєю широтою та масштабом і не пов'язані з будь-якою законною законодавчою метою", - йдеться в позові Трампа.

Позов спрямований на те, щоб визнати недійсним запит комітету на публікацію близько 40 документів і заборонити Національним архівам передавати записи, принаймні, доти, поки Трамп не зможе провести "повний огляд усіх запитаних матеріалів".

Відповідачами за позовом значаться сама комісія, очолює її конгресмен Бенні Томпсон і національне управління архівів і записів разом із головним архівістом США Девідом Феррьєро.

Команда екс-президента також називає відмову нинішнього президента Байдена захистити документи "політичними хитрощами".

У позові стверджується, що закон про президентські звіти є неконституційним, якщо він "трактується настільки широко, що дозволяє чинному президенту безперешкодно відмовлятися від привілеїв попереднього президента щодо виконавчої влади лише за кілька місяців після зміни адміністрації".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА