14:07 26.10.2021

Члени комісії з обрання ВККС від міжнародних організацій не з'явилися на засідання у вівторок - ВРП

2 хв читати
Члени комісії з обрання ВККС від міжнародних організацій не з'явилися на засідання у вівторок - ВРП

Члени конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) від міжнародних та іноземних організацій не з'явилися на робоче засідання у вівторок, повідомляє Вища рада правосуддя (ВРП).

У повідомленні ВРП, розміщеному на сайті, зазначається, що ВРП запросила членів конкурсної комісії від міжнародних організацій на чергову робочу зустріч із метою обговорення невідкладних питань.

"У листах до суб'єктів формування конкурсної комісії Рада просила забезпечити присутність на зустрічі 25 жовтня 2021 року членів, запропонованих міжнародними та іноземними організаціями. Однак, незважаючи на створення всіх умов для участі онлайн, члени конкурсної комісії повідомили про неможливість участі у засіданні", - йдеться у повідомленні.

За словами в. о. голови ВРП Олексія Маловацького, ВРП, зі свого боку, вживає всіх необхідних заходів для початку роботи першого складу конкурсної комісії, оскільки відновлення роботи ВККС для ВРП є пріоритетним.

"Зважаючи на те, що комісія є незалежним органом, що діє при ВРП, у Ради немає можливості рухатися далі в організації цього процесу доти, доки на засіданні не будуть присутні члени від міжнародних організацій і не буде кворуму в комісії. Ми дуже хотіли б дізнатися, коли члени комісії від іноземних організацій будуть готові виконувати свої обов'язки хоча б в онлайн-режимі", - наголосив Маловацький.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч висловив стурбованість тим, що члени комісії від міжнародних організацій упродовж місяця не виходять на зв'язок. На його думку, варто призначати не робочі зустрічі, а перше засідання конкурсної комісії і у разі відсутності кворуму інформувати суспільство про те, хто блокує роботу комісії. "Наші члени конкурсної комісії вже двічі приходили на робочі зустрічі та готові розпочати роботу", - зазначив він.

У ВРП також нагадують, що через недосконалі законодавчі ініціативи протягом двох років не працює ВККС, унаслідок чого в судах не заповнено понад 2 тисячі вакансій, не завершено процедури кваліфікаційного оцінювання понад 2 тисячі суддів, не розпочато нових процедур відбору та заповнення суддівських вакансій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА