12:37 15.06.2021

Зеленський закликав на основі законопроекту про олігархів розробити пакет законодавчих ініціатив для подолання олігархічної системи

2 хв читати
Зеленський закликав на основі законопроекту про олігархів розробити пакет законодавчих ініціатив для подолання олігархічної системи

Президент України Володимир Зеленський закликає на основі його законопроекту про олігархів якнайшвидше розробити пакет законодавчих ініціатив для подолання олігархічної системи.

"Уперше за роки незалежності замість обіцянок ми перейшли до реальних дій для подолання цього замкненого кола впливу олігархів. Суть цього кола проста: олігархи накопичують незаконний капітал - частина цього капіталу йде на створення, просування і подальше утримання політиків різного рівня, чиновників задля примноження того незаконного капіталу, частина з якого знову йде на утримання тих самих політиків і чиновників. І олігархи, і політики, і політики-олігархи розраховували, що цей двигун працюватиме вічно", - сказав Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30. Економіка без олігархів" в Києві.

Президент зазначив, що багато років старі політики постійно обіцяли людям боротися з олігархами заради зростання добробуту країни, проте кількість олігархів лише збільшувалася.

Зеленський також наголосив, що олігархи, користуючись слабкістю держінституцій і системною корупцією, за безцінь отримували ресурси, активи та преференції для власного збагачення, а на сьогодні використовують ці статки проти України.

"Відтепер буде інакше. Все, що ми хочемо, - зрозумілих, прозорих, рівних і єдиних правил для всієї України. Неважливо, ти маленький підприємець, фермер, великий магнат або іноземний інвестор. Рівні правила для всіх", - заявив він.

Зеленський заявив, що державні інституції та суди мають бути незалежними від інших гілок влади і від великого бізнесу.

"Важливо: великий бізнес - це нормально, правильно, круто, потужно. Ненормально ставати великим бізнесом, коли ти або незаконно щось береш із бюджету держави, або щось не докладаєш в держбюджет", - додав він.

Президент окремо наголосив, що великий бізнес не повинен одноосібно контролювати окремі галузі економіки і диктувати правила розвитку країни.

Президент Зеленський зазначив, що цей закон про олігархів має стати фундаментом для нормативно-правової бази, яка поставить на перше місце захист інтересів України та всіх платників податків.

"І особисто я, і все наше суспільство чекаємо швидких та зрозумілих законодавчих ініціатив, які мають запровадити ефективні антитрастові інструменти для подолання олігархічної системи", - заявив глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА