21:09 23.02.2021

У МВС впроваджують систему "Connect Pro", яка дозволить українцям з вадами слуху повноцінно користуватися сервісами міністерства

2 хв читати
У МВС впроваджують систему "Connect Pro", яка дозволить українцям з вадами слуху повноцінно користуватися сервісами міністерства

Між МВС України та громадською організацією "Соціальна єдність" був підписаний меморандум про співпрацю, який дозволить більш ніж 400 тисячам українців з порушенням слуху повноцінно користуватися всіма сервісами системи МВС завдяки інноваційній системі "Connect Pro".

"Система працює за таким принципом: людина з порушенням слуху викликає потрібну екстрену службу в застосунку, далі з ним зв'язується оператор, який переводить жестове спілкування в текстове повідомлення і озвучує його. Далі, на місце події виїжджає відповідна екстрена служба, представники якої теж можуть спілкуватися з тими, хто не чують, за допомогою програми", - написав у вівторок на своїй сторінці в Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко, який підписав від імені міністерства меморандум.

Він розповів, що станом на сьогодні в рамках пілотного проекту "Connect Pro" вже встановлена в сервісних центрах МВС в Києві, Одесі, Львові і Дніпрі, "завдяки чому, за підтримки перекладачів, вже оброблено понад 1000 звернень людей з порушеннями слуху".

Крім того, додав Геращенко, 150 екіпажів патрульної поліції Києва оснащені планшетами, на яких встановлена система "Connect Pro", а також на п'яти прикордонних пунктах функціонують сервіси комунікації для людей з порушеннями слуху.

"Ми продовжимо упроваджувати сучасні технології у своїй діяльності, щоб створити рівні і комфортні можливості для всіх українців! Якщо у Вас є ідеї як зробити сервіси МВС краще й доступніше для наших співгромадян з обмеженими можливостями - пишіть мені в личку. Якщо у вас є друзі або родичі з порушенням слуху, передайте їм цю корисну інформацію. Упевнений, вони будуть вам вдячні", - підсумував Геращенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА