16:44 25.02.2021

Поліція відкликала листа з рішенням суду, що зобов'язує провайдерів заблокувати доступ до сайту російського видання РБК і ще 425 сайтів

3 хв читати
Поліція відкликала листа з рішенням суду, що зобов'язує провайдерів заблокувати доступ до сайту російського видання РБК і ще 425 сайтів

Поліція відкликала свій супровідний лист до НКРЗІ з рішенням з Голосіївського суду, за яким провайдери зобов'язані заблокувати доступ до сайту російського економічного видання РБК і ще 425 різних сайтів, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Сьогодні Україна з подивом дізналася про те, що рішенням Голосіївського районного суду Києва накладено арешт на 426 інтернет-сайтів. Поліція вже відкликала свого супровідного листа до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, 17 грудня 2020 року Олександр Пан звернувся в поліцію зі скаргою на нібито скоєні проти нього шахрайські дії. "Йому дуже не подобалося те, що про нього писали на різних інтернет-сайтах в різний час, називаючи його шахраєм", - зазначив Геращенко.

Він пояснив, що після реформи кримінально-процесуального законодавства, поліція обов'язана за статтею 214 КПК реєструвати будь-які заяви про вчинення кримінального правопорушення, відповідно, це теж було зареєстровано. "Після цього … Олександр Пан і його адвокати звертаються до Голосіївського районного суду з вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час щось про нього писали... Суддя Плахотнюк 4 лютого 2021 року виносить рішення про визнання 426 інтернет-сайтів… такими, що принижують честь і гідність Пана, ... і накладає на них арешт", - пояснив заступник міністра.

Далі, за його словами, це рішення суду спрямовується слідчому поліції, а також у Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації. "Жодних реальних дій, які завдали б шкоди власникам інтернет-ресурсів, заподіяно не було, окрім шкоди суспільній моралі після таких рішень суду", - наголосив заступник міністра.

Говорячи про висновки й рекомендації, зроблені у зв'язку з цією ситуацією, Геращенко повідомив, що поліція відкликала супровідного листа до Нацкомісії.

Як повідомив заступник міністра, кримінальне провадження буде витребувано до Головного слідчого управління для проведення перевірки, й "у разі відсутності складу злочину, а також за рішенням слідчого та прокурора буде закрито згідно з передбаченою КПК процедурою".

Щодо судді Плахотнюка, то, за словами Геращенка, потерпілі від винесення такої ухвали мають подати скаргу до Вищої ради правосуддя для вивчення питання про відповідність судді своїй посаді.

"З Олександром Паном розмову буде проведено окремо", - додав заступник міністра.

Окрім цього, він закликав народних депутатів внести зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів і впровадити дослідчу перевірку заяв громадян, "щоб відсіювати такі замовні справи". Також Геращенко вважає, що необхідно внести зміни до законодавства про інформацію, "щоб урегулювати відносини між пресою, правом на свободу слова та можливість фігурантам журналістських розслідувань цивілізовано захищати свою честь та гідність у разі, якщо їхні права було порушено", - зазначив Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА