13:14 10.12.2020

У Кривому Розі правоохоронці здійснили майже 50 обшуків за підозрою у привласненні 6 млн грн бюджетних коштів - поліція

2 хв читати
У Кривому Розі правоохоронці здійснили майже 50 обшуків за підозрою у привласненні 6 млн грн бюджетних коштів - поліція

У Кривому Розі поліція викрила групу осіб у розкраданні 6 млн грн бюджетних коштів, повідомлено про підозру чиновнику міської ради, директору приватного підприємства та чотирьом виконавцям, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Встановило, що протягом 2019-2020 років проводилися роботи з будівництва та реконструкції об’єктів системи охорони здоров’я та освіти, розташованих на території м. Кривий Ріг. З метою привласнення бюджетних коштів, їх розпорядник - керівник одного з управлінь виконкому Криворізької міськради - та директор приватного підприємства, налагодили процес із внесення до актів виконаних робіт неправдивих відомостей", - ідеться в повідомленні.

Зловмисники також залучили ще чотирьох осіб - начальника відділу одного з управлінь виконкому Криворізької міськради і працівників приватного підприємства. Як результат - в офіційних документах відображалася необґрунтовано завищена, як правило, більше ніж удвічі, вартість використаних будівельних матеріалів.

Задокументовано п'ять фактів розкрадання бюджетних коштів на суму понад 6 млн грн. Кошти були призначені для реконструкції приміщень під амбулаторії центрів первинної медико-санітарної допомоги та будівництва системи водовідведення однієї з місцевих шкіл.

"Отримані кошти зловмисники згодом легалізували шляхом придбання дорогих автомобілів преміум-класу", - додали в поліції.

Так, 9 грудня, правоохоронці здійснили 49 санкціонованих обшуків у робочих кабінетах розпорядників бюджетних коштів, офісних приміщеннях підрядних і проектних підприємств, постачальників будівельних матеріалів, місцях проживання учасників групи, їхніх автомобілях і гаражах. Вилучено документи, чорнові записи, гроші, комп'ютерну оргтехніку, а також автомобілі загальною вартістю майже 5 млн грн.

Повідомлено про підозру чиновникам Криворізької міськради і працівникам підприємства – за ч.3, 5 ст.191 та ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА