07:52 16.12.2020

Головою Запорізької облради обраний Боговін, Євросолідарність заявила про узурпацію влади

2 хв читати
Головою Запорізької облради обраний Боговін, Євросолідарність заявила про узурпацію влади

Депутатська більшість Запорізької обласної ради, що складається з представників партій "Слуга народу", "Опоблок", "Батьківщина" і "Єднання", обрало главу Запорізької обласної ради - нинішнього голову Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна. Опозиційні фракції заявляють про узурпацію влади.

Фракція партії "Європейська Солідарність" (ЄС) у Запорізькій облраді у вівторок ввечері зробила заяву, в якій зазначається, що на сьогоднішній сесії Запорізької облради представники більшості від "Слуги народу", "Опоблоку", "Батьківщини" і "Єднання" захопили владу і оголосили обрання голови обласної ради.

За інформацією фракції "ЄС", у вівторок після обіду депутати зібралися на сесію облради, однак після п'яти спроб зареєструвати присутніх головуючий засідання заявив, що сесія йде на перерву і продовжитися в п'ятницю. Разом із тим, т.зв. більшість зібралася в одному з кабінетів Запорізької ОДА, де за відсутності відео і фотокамер, а також лічильної комісії, були проведені вибори голови Запорізької облради.

У заяві наголошується, що під час т.зв. голосування, депутатів примушували переголосовувати, щоб набралося 43 необхідних голоси.

При цьому депутати з опозиційних фракцій, які намагалися пройти на дані збори, допущені туди не були.

Фракція "Європейської Солідарності" заявила про беззаконня, і вимагає втрутитися в ситуацію правоохоронні органи і притягнути до відповідальності "всіх, хто був задіяний у захопленні влади". В "ЄС" також заявили, що мають намір звернутися із заявою в СБУ, Нацполіцію, прокуратуру і ДБР.

При цьому деякі представники "більшості" у депутатському корпусі Запорізької облради повідомляють на своїх сторінках у соцмережах, що за кандидатуру Боговіна проголосували 43 депутати, проте були здійснені спроби зірвати голосування.

Як повідомлялося 11 грудня новообрані депутати Запорізької облради зібралися на свою першу сесію, яка завершилася пізно вночі бійкою.

В ході таємного голосування на виборах глави Запорізької облради депутати опозиційних фракцій помітили, що депутати більшості замість одної позначки в бюлетенях навпроти прізвища кандидата ставлять порядкові номери від 1 до 40. Опозиціонери стверджували, що ці номери були присвоєні кожному депутату більшості для того, щоб відстежувати як проголосував кожен із "сателітів".

Представники більшості намагалися винести дані бюлетені з приміщення, в результаті чого виникла бійка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА