14:14 17.01.2021

У день виборів до поліції Київщини надійшло 24 повідомлення щодо порушень, складено 8 адмінпротоколів

1 хв читати
У день виборів до поліції Київщини надійшло 24 повідомлення щодо порушень, складено 8 адмінпротоколів

На Київщині поліція задокументувала низку порушень виборчого законодавства під час проведення повторних виборів, які в цю неділю відбуваються в Борисполі та Броварах.

Як повідомила поліція Київської області в соцмережі Facebook, станом на 12:00 до поліції надійшло 24 повідомлення, пов’язані з порушенням виборчого процесу. Поліція провела перевірку, за матеріалами якої складено 8 адміністративних протоколів.

Зокрема, низка повідомлень до поліції надійшла про фотографування виборчих бюлетенів та інші неправомірні дії з боку учасників виборів.

Поліцейські відреагували на всі звернення оперативно і склали відносно порушників 6 адмінпротоколів - за публічне розголошення виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування (ст. 212-22 Кодексу України про адміністративне правопорушення).

Крім цього, один із жителів міста Бровари в приміщенні дільничної виборчої комісії ображав учасників виборчого процесу і прийшов на голосування без засобів індивідуального захисту. За такі правопорушення працівники поліції склали відносно чоловіка адміністративні протоколи за ст. 173 та за ст. 44-3 КУпАП.

Також триває перевірка про невчасне відкриття виборчої дільниці: одна з ДВК у Броварах не відкрилася о 8-й годині ранку, оскільки члени підготовчого засідання не встигли вчасно зареєструвати спостерігачів виборчого процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА