13:54 25.01.2021

Україна та В'єтнам відновлять роботу над угодою про ЗВТ - торгпред

2 хв читати
Україна та В'єтнам відновлять роботу над угодою про ЗВТ - торгпред

Україна та В'єтнам відновлять роботу над угодою про зону вільної торгівлі (ЗВТ), повідомив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка.

"Ми домовилися відновити роботу над угодою про вільну торгівлю з В‘єтнамом. В ідеалі цього року вийдемо і на формальний переговорний процес", - написав він у Facebook у понеділок за підсумками першого у 2021 році засідання спільної міжурядової комісії з В'єтнамом.

Він також додав, що Україна та В'єтнам завершують укладення міжвідомчих договорів щодо ветеринарії та карантину рослин.

"Ці договори на завершальній стадії", - зазначив Качка.

Він наголосив, що за підсумками 2020 року товарообіг між Україною і В'єтнамом зріс на 22,5% - до $644, 65 млн, а експорт України в цю країну за минулий рік зріс на 92% - до 184,5%.

"Велика частка імпорту з В'єтнаму - це електроніка та механічне обладнання (...) Левова частка українського експорту до В'єтнаму - зернові", - уточнив торгпред.

Качка також зазначив, що опитування бізнесу свідчать про його зацікавленість у ЗВТ із цією країною. Щодо самого В'єтнаму, він зацікавлений у промисловій і науковій співпраці: від технологій в обробці шкіри, виробництва добрив і видобутку титану до співпраці у сфері космосу й авіації. Окрім цього, йдеться про промислову кооперацію і проекти з постачань залізничного обладнання, вантажних автомобілів, компресорного обладнання, літаків і авіаобладнання, додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА