10:49 10.02.2021

"ОПЗЖ", "Євросолідарність", "Слуга народу" та "Батьківщина" пройшли б до ВР, якби вибори відбулися найближчим часом, - опитування "Української соціологічної групи"

2 хв читати

Київ. 10 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партії "Опозиційні платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Слуга народу" та "Батьківщина" подолали б 5-відсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, свідчать результати дослідження, проведеного "Українською соціологічною групою" 26 січня - 2 лютого 2021 року.

Згідно з даними соціологічного дослідження, оприлюдненими у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" в середу, за "ОПЗЖ" проголосували б 25,7% респондентів із тих, хто взяв би участь у голосуванні та визначився з вибором (16% з усіх опитаних), на другому місці "Європейська солідарність" - 20,1% (11,9%), а за ними йдуть "Слуга народу" - 16,6% (14,2%) і "Батьківщина" - 10,8% (8,2%).

Далі йдуть партії "Українська стратегія Гройсмана" - 4,6% респондентів з тих, хто взяв би участь у голосуванні та визначився з вибором (3,4% з усіх опитаних), "Сила і честь" - 4,1 (3,1%), "Партія Шарія" 2,5% (2,2%), "Свобода" - 2,4% (2,1%), "Голос" - 2,3% (2%). Інші партії мають менше ніж 2% прибічників.

На запитання, як респонденти ставляться до пропозиції розпустити нинішню Верховну Раду та провести позачергові парламентські вибори, 59,5% відповіли, що підтримують, 27,9% - не підтримують, а 12,6% не змогли відповісти.

Водночас на запитання, якби найближчої неділі відбувалися вибори депутатів Верховної Ради, чи брали б респонденти участь у голосуванні, 54,7% відповіли, що обов'язково проголосували б, 25,3% не впевнені, але швидше за все проголосують, 6% - не впевнені, але швидше за все не проголосували б, 10,3% не голосували б, а 3,7% не змогли відповісти.

Загалом під час дослідження було опитано 1209 респондентів віком від 18 років і старше. Вибіркова сукупність - багатоступінчаста випадкова, на останньому етапі - квотна. Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондента (вдома). Статистична похибка не перевищує 3,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА