13:06 18.02.2021

У Кривому Розі прикрили дві нарколабораторії

2 хв читати
У Кривому Розі прикрили дві нарколабораторії

 У Дніпропетровській області правоохоронці затримали членів угруповання, яке налагодило роботу двох лабораторій з виготовлення метамфетаміну та мережу його збуту в регіоні, повідомляє прес-служба Національної поліції в четвер.

"Поліцейські встановили, що організував наркобізнес 41-річний житель Кривого Рогу. Допомагали йому ще шестеро осіб. Зловмисники налагодили потужне виробництво метамфетаміну й розгалужену мережу його збуту серед жителів міста та області, а також серед жителів Кропивницького", - зазначають правоохоронці.

Вони пояснюють, що на території Кривого Рогу функціонували дві лабораторії з виготовлення наркотиків (одна розміщувалася в приміщенні в Покровському районі, друга - в гаражі в Саксаганському районі), які розповсюджувалися за допомогою системи "закладок" і "з рук у руки", а також через наркодилерів.

За один грам "товару" зловмисники отримували 1500 грн. Розрахунки здійснювалися і в безготівковій формі, і готівкою.

Потужності лабораторій давали змогу виготовляти щомісячно близько 2000 доз, які приносили організаторові понад 3 млн грн прибутку. Отримані від злочинної діяльності кошти він розподіляв між усіма учасниками угруповання.

16 лютого поліцейські з залученням спецназу затримали організатора й одного з учасників угруповання, припинивши діяльність нарколабораторій.

За результатами проведення 30 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили партію готового до продажу метамфетаміну на суму 600 тис. грн, а також лабораторне обладнання, сировину для його виготовлення, 200 банківських карток, 30 мобільних телефонів, автомобілі зловмисників, зброю і гроші в різній валюті.

Наразі двом особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА