13:33 09.04.2021

Трьом співробітникам Нацполіції на Черкащині повідомили про підозру у причетності до катування підозрюваного у дільниці

2 хв читати
Трьом співробітникам Нацполіції на Черкащині повідомили про підозру у причетності до катування підозрюваного у дільниці

Начальнику одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, а також двом співробітникам цього відділу, повідомили про підозру у катуванні та затриманні особи із подальшою відмовою визнати факт затримання та приховуванні факту побиття й катування підозрюваного їхніми колегами.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України у п'ятницю, за даними слідства, 6 лютого 2021 року до лікарні по медичну допомогу звернувся громадянин із численними тілесними ушкодженнями і повідомив, що його побили співробітники поліції.

"Встановлено, що напередодні чоловіка доставляли до відділу поліції для перевірки його причетності до крадіжки та шахрайства. За цим фактом двом дільничним інспекторам відділу поліції вже було повідомлено про підозру у катуванні та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначають у прокуратурі.

Там наголошують, що під час досудового розслідування встановлено причетність до цього злочину ще двох працівників карного розшуку, які своїми діями "фактично сприяли здійсненню катування з боку своїх колег, або ж допомагали приховати цей факт, а також начальника відділу поліції, який не повідомив компетентним органам про вчинення його підлеглими зазначених дій".

"Одному із оперативних співробітників відділу поліції повідомлено про підозру у катуванні та затриманні особи із подальшою відмовою визнати факт затримання (ч. 2 ст. 127, ст. 146-1 КК України), іншому правоохоронцю, який безпосередньо не брав участі у катуванні, однак знищував сліди його вчинення - за фактом приховування злочину (ст. 396 КК України), та начальнику відділу поліції - за фактом затримання особи із подальшою відмовою визнати факт затримання та приховування злочину, вчиненого його підлеглими (ч. 2 ст. 146-1 та ч. 1 ст. 396 КК України)", - повідомляють в Офісі генпрокурора.

Уточнюється, що наразі вирішується питання про обрання всім трьом підозрюваним запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА