19:47 14.04.2021

Ситуація з коронавірусом в Україні стабілізувалася, але динаміка госпіталізацій все ще залишається на високому рівні

2 хв читати
Ситуація з коронавірусом в Україні стабілізувалася, але динаміка госпіталізацій все ще залишається на високому рівні

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні стабілізувалася навіть з урахуванням того, що динаміка госпіталізації пацієнтів все ще залишається на високому рівні, а Національна академія наук прогнозує, що показник летальних випадків за добу буде зростати ще тиждень, заявив голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Час розслаблятися ще не настав. Максимальна увага на дотримання правил карантину повинна залишатися нашим головним пріоритетом", - написав він у Facebook у середу.

Нардеп також зазначив, що головною причиною того, що багато регіонів занадто довго залишаються в "червоній" зоні, є масове порушення правил карантину громадянами.

"Усі регіони досить тривалий час перебувають у "червоній" карантинній зоні. Епідситуація за основними показниками залишається важкою. Рівень завантаженості ліжок на Житомирщині становить 65%, у Київській області - 69%, у столиці - 75%. Сьогодні комісія з надзвичайних ситуацій в Києві прийняла рішення щодо продовження жорстких карантинних обмежень до 30 квітня. Одна з головних причин - масове порушення карантинних заходів", - наголосив Радуцький.

Він додав, що ситуація з вакцинацією від коронавірусу в регіонах зараз задовільна, зокрема, Київська область перевиконала затверджений раніше план вакцинації і додатково отримала ще 5 тисяч доз вакцини Covishield від Харківської області.

"У Житомирській області та Києві планують завершити щеплення цією вакциною до кінця тижня. Отже, потрібно вирішувати - як далі забезпечити регіони вакцинами. Інакше кампанія з вакцинації зупиниться", - резюмував нардеп.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА