14:28 23.04.2021

Позачергові пленарні засідання Ради можуть відбутися 27 і 29 квітня - Арахамія

2 хв читати
Позачергові пленарні засідання Ради можуть відбутися 27 і 29 квітня - Арахамія

Позачергові пленарні засідання Верховної Ради можуть відбутися у вівторок і в четвер наступного тижня, заявляє глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Є безліч поточних питань, що потребують оперативного вирішення. Наступного тижня ми плануємо продовжити розгляд поправок до законопроекту №2194 (про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів про вдосконалення системи управління і дерегуляції у сфері земельних відносин - ІФ) відповідно до регламенту, а також провести позачергові засідання у вівторок і четвер", - сказав Арахамія агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, через внесення великої кількості правок від представників опозиції до земельного законодавства парламент був змушений відкласти ухвалення важливих законів, яких очікує вся країна.

"За час "блокування" роботи парламенту поправковим спамом таких законопроектів накопичилося дуже багато. Але ми знайшли робочий інструмент, як не зупиняти роботу ВР і ухвалювати важливі ініціативи - це позачергові засідання. На них можуть ухвалюватися не лише екстрені глобальні закони щодо коронавірусу та війни, а і звичайні, але важливі й системні ініціативи", - зазначив лідер фракції.

Він повідомив, що на позачергових засіданнях парламент планує, зокрема, ухвалити системний законопроект №3718 про засади молодіжної політики, який надасть молоді інструменти для участі в політичному житті країни, а також фінансування їхніх проектів.

"Кілька важливих законопроектів для аграріїв: №5104 упроваджує страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, а №5202 стосується меліорації земель. Великий блок ініціатив пов'язаний із роботою правоохоронних органів і судової системи", - розповів Арахамія.

Як повідомлялося, парламент розпочав розгляд у повторному другому читанні законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів про вдосконалення системи управління і дерегуляції у сфері земельних відносин 16 березня. До законопроекту надійшло 3128 пропозицій і поправок, переважно від депутатів із фракцій "Опозиційна платформа - За життя" і "Батьківщина". Згідно з регламентом роботи Верховної Ради народні депутати не можуть розглядати інші питання, доки не завершать розгляд розпочатого законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА