12:10 28.04.2021

Російські найманці на Донбасі вивели з ладу камери відеоспостереження СММ ОБСЄ поблизу шахти "Октябрьская" та встановили там мінометну позицію

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі вивели з ладу камери відеоспостереження СММ ОБСЄ поблизу шахти "Октябрьская" та встановили там мінометну позицію

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про нові порушення Мінських домовленостей з боку російських найманців на Донбасі, повідомляє прес-служба штабу Операції об'єднаних сил у середу.

"19 квітня поточного року фахівці СММ ОБСЄ виявили факт втручання окупантів у роботу камери відеоспостереження місії та встановлення найманцями своїх відеокамер на щоглі системи відеоспостереження СММ, яка розміщена на території шахти "Октябрьская", на околиці тимчасово непідконтрольного Україні Донецька (факт порушення зафіксовано в звіті Місії ОБСЄ №90/2021 від 20 квітня)", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці у Facebook.

Зазначено, що в результаті втручання оператори ОБСЄ змушені були відключити від моніторингу своє обладнання.

"Водночас найманці, використовуючи вигідне тактичне положення шахти, не лише здійснюють спостереження на великій відстані за позиціями ЗС України, а й обладнали поблизу щогли вогневу позицію мінометів, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ №95/2021 від 26 квітня", - наголошує українська сторона СЦКК.

Крім того, повідомляється, що вранці 27 квітня російські найманці обстріляли позиції ЗС України саме з району шахти "Октябрьская", у бік українських позицій було випущено 22 міни з міномета калібру 120 мм

Під час обстрілу найманці також застосували ПТРК, унаслідок чого отримав поранення військовослужбовець ЗС України. Коригування вогню здійснювалося із застосуванням БПЛА.

"Зухвалі дії проросійських найманців свідчать про їхнє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та намагання за будь-яку ціну спровокувати Збройні сили України на вогонь у напрямку Донецька. Саме цим пояснюються факти ведення окупантами вогню з районів міста, що почастішали в другій половині квітня і зафіксовані Українською стороною СЦКК", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначено, що за фактами грубих порушень режиму припинення вогню українська сторона СЦКК направила доказові матеріали на адресу СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що агресивні дії окупантів становлять пряму загрозу життю і здоров'ю військовослужбовців Збройних сил України та місцевого населення і дестабілізують ситуацію вздовж усієї лінії розмежування. Попри всі провокації окупантів, Збройні сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню та взятих на себе зобов'язань", - резюмують у СЦКК.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА