12:14 02.03.2021

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата Верховної Ради АР Крим, який сприяв окупації півострова

2 хв читати
Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата Верховної Ради АР Крим, який сприяв окупації півострова

Українські правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим (АРК) VI скликання за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба Прокуратури АРК та міста Севастополя.

"Розслідування встановило, що у 2014 році обвинувачений спільно з іншими депутатами Верховної Рад АР Крим зрадив присязі на вірність народу України та проголосував за ухвалення низки постанов з метою легітимізації дій Російської Федерації щодо окупації території АР Крим та міста Севастополя, а також їх незаконного входження до складу РФ на правах суб’єкта федерації", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у Facebook у вівторок.

У ньому також зазначається, що 6 березня 2014 року депутати Верховної Ради АР Крим (ВР АРК) VI скликання проголосували за незаконну постанову "О проведении общекрымского референдума".

11 березня 2014 року на засіданні ВР АРК ухвалено незаконну постанову "О Декларации о независимости Автономной Республики Крым и города Севастополя".

"Продовжуючи дії, спрямовані на підтримання окупації півострова та всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії було припинено, 17.03.2014 року депутати проголосували за ухвалення постанови "О независимости Крыма" та "О правопреемстве Республики Крым", - повідомляють правоохоронці.

Вони уточнюють, що зазначеними рішеннями обвинувачений спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим намагалися приховати окупацію півострова Крим Збройними силами РФ і створити враження легітимності приєднання півострова до РФ на основі нібито вільного волевиявлення громадян України, які проживали на території АР Крим та м. Севастополя.

"Загалом із 99 депутатів, які входили до складу Верховної Ради АР Крим на момент окупації півострова, 87 - повідомлено про підозру, до суду направлено 69 обвинувальних актів", - наголошують у прокуратурі.

Там додають, що обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Джерело: https://www.facebook.com/prok.arkrym/posts/1586725958187523

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА