13:12 20.05.2021

Зеленський: Якщо буде доведено невинуватість підозрюваних у справі Шеремета, я серйозно говоритиму з главою МВС

2 хв читати

У випадку, якщо буде доведено невинуватість підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, постане питання про відставку міністра внутрішніх справ, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Я про це не говорив, це складне питання. Якщо засудили незаконно, то ви знаєте, я серйозно говоритиму з міністром, чи може він залишитися, чи в такій ситуації ні, і він це знає. І ми розуміємо складність цього процесу", - сказав Зеленський на прес-конференції в Києві в четвер.

Президент також продемонстрував свою переписку з підозрюваною у справі Шеремета військовою медсестрою Яною Дугарь.

"Я знаю детально, що відбувається, і мені не все одно, якщо незаконно було засуджено цих людей. І те, що вони перебували за гратами, мені не все одно. Доказів стовідсоткових ще немає про те, що вони невинуваті чи вони винуваті", - додав Зеленський.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка понад рік тримали під вартою.

Апеляційний суд неодноразово залишав у силі запобіжний захід для Антоненка у вигляді тримання під вартою. Жоден з обвинувачуваних своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Як повідомлялося, 30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному у "справі Шеремета" Андрію Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА