19:11 23.06.2021

На Харківщині виборчі бюлетені закупили за завищеними цінами, збиток державі становить майже 435 тис. грн

1 хв читати
На Харківщині виборчі бюлетені закупили за завищеними цінами, збиток державі становить майже 435 тис. грн

Головний бухгалтер Чугуївської районної територіальної виборчої комісії Харківської області, її дочка (директор ТОВ) та фізособа-підприємець підозрюються у завищенні вартості виборчих бюлетенів, надрукованих для місцевих виборів-2020.

"Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру головному бухгалтеру, оскільки остання наразі перебуває за межами держави", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

За даними досудового слідства, у жовтні 2020 року посадова особа Чугуївської районної ТВК підписала договір із директором ТОВ та фізособою-підприємцем про надання послуг з виготовлення та пакування виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах на суму понад 571 тис. грн.

Головний бухгалтер тервиборчкому та її дочка знайшли друкарню, яка надрукувала бюлетені за визначеною вартістю. Після цього фігурантки у змові з іншою фізичною особою отримали накладні, в яких вартість бюлетенів була штучно завищена. Згідно з висновком судової економічної експертизи, різниця між вартістю виборчих бюлетенів, зазначеною у видатковій накладній постачальника продукції на адресу комерційного підприємства, і видатковими накладними підприємниці на постачання продукції на адресу Чугуївської РТВК становить майже 435,5 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА