16:04 31.03.2021

Маріуполь очолив рейтинг прозорості та підзвітності українських міст у 2020 році - Transparency International

2 хв читати
Маріуполь очолив рейтинг прозорості та підзвітності українських міст у 2020 році - Transparency International

Маріуполь Донецької області став лідером у двох номінаціях рейтингу прозорості та підзвітності міст 2020 року, результати якого представила у Києві у середу Transparency International Ukraine, повідомляється на сайті міської ради.

"У Маріуполя була мрія стати прозорим містом України. Сьогодні ми отримали цю нагороду. Це велика перемога і великі можливості для нашого суспільства. Відкриваються двері Маріуполя для міжнародних інвесторів. Це велика праця, щоб залучити їх до міста. Наприклад, завдяки високим показникам прозорості Міжнародна фінансова корпорація працює лише з одним містом України - і це Маріуполь", - сказав мер міста Вадим Бойченко, якому вручили нагороду.

За словами мера, прозорість відкрила нові можливості для розвитку Маріуполя. Перша - це поліпшення сервісів для людей, зокрема, три відкритих Центри надання адміністративних послуг, один із яких - найбільший Мультицентр в Україні. Друга - залучення інвесторів: за п'ять років місто залучило майже EUR200 млн інвестицій у розвиток міста, вони були спрямовані на модернізацію водопостачання, зовнішнього освітлення та оновлення муніципального транспорту. Третя - конструктивний діалог із суспільством: через впровадження інструментів прозорості та електронної демократії жителі залучаються до процесу розвитку міста - це програма підтримки ОСББ, громадський бюджет, батьківський фонд.

Як наголошується у повідомленні, Маріуполь посів перше місце у рейтингу прозорості 100 найбільших міст в Україні (86,6 бала), друге місце - Львів (85,2), а третє - Дрогобич Львівської області (78,1).

Маріуполь також став найкращим у рейтингу підзвітності 50 міст України (32 бали), друге місце посів Львів (22), а третє - Покров Дніпропетровської області (22).

Transparency International Ukraine оцінює рівень прозорості міст четвертий рік поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА