17:11 04.04.2021

Російські найманці на Донбасі дедалі активніше вдаються до дистанційного мінування - штаб ООС

1 хв читати

Упродовж останнього тижня російські найманці на Донбасі продовжують провокувати військовослужбовців Збройних Сил України, вдаючись до використання "цинічного і забороненого озброєння", йдеться в повідомленні штабу Операції об'єднаних сил у неділю.

"Цього тижня в районі селища Широкине ворожі війська активізували свої дії і використовували заборонене Женевськими конвенціями озброєння. Ворог останнім часом вдається до абсолютно цинічних, хоч і не нових способів, це - дистанційне мінування", - повідомляє прес-центр штабу ООС у Facebook.

Зазначається, що днями в межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлено "саморобний вибуховий пристрій - іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною, який прилетів за вітром з боку противника".

"Здавалося б, безневинна дитяча іграшка. Від стягнення "кішкою" здетонувала. Умілі дії військовослужбовців зберегли життя і здоров'я особового складу", - повідомляють у штабі ООС.

Подібні випадки застосування противником саморобних вибухових пристроїв не рідкість в районі проведення операції Об'єднаних сил.

"З 2014-го на сході країни зафіксовано понад 300 інцидентів із застосуванням противником саморобних вибухових пристроїв. Як і протипіхотні міни, вони є зброєю не вибіркової дії і продовжують завдавати великої шкоди не тільки військовим, а й цивільному населенню", - резюмують у штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА