13:32 08.04.2021

Рада на двох позачергових засіданнях розгляне законопроекти, ухвалення яких очікують громадяни України - Кравчук

2 хв читати
Рада на двох позачергових засіданнях розгляне законопроекти, ухвалення яких очікують громадяни України - Кравчук

Верховна Рада на позачергових пленарних засіданнях у вівторок та в четвер (13 і 15 квітня) розгляне законопроект про конституційну процедуру та низку законів, яких очікують громадяни України, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Наступного тижня в сесійній залі попрацюємо у "дві зміни": після звичайних засідань (за графіком) проведемо ще два позачергових, принаймні у вівторок і четвер. Важливі для українців законодавчі ініціативи не можуть чекати, доки пленарка у "штатному режимі" заблокована тисячами поправок від опозиції до земельних законів. Зокрема, плануємо розглянути проект закону про конституційну процедуру (№4533)", - написала Кравчук у Facebook у четвер.

За її словами, ухвалення законопроекту забезпечить доступ до конституційного правосуддя через процедуру звернення з конституційною скаргою або ініціювання конституційних подань і звернень уповноваженими суб'єктами.

Кравчук також розповіла, що Верховна Рада розгляне і президентський законопроект №4651 про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів України про збільшення штрафів і застосування покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірну інформацію в деклараціях або її умисне неподання чиновниками.

Народний депутат нагадала, що президент пропонує збільшити штрафи (в середньому на 8500-17000 грн), а також застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до двох років до топ-чиновників за умисне неподання декларації та суттєву неправду в них.

"Президент особливо наполягає на тому, щоб за суттєву неправду в деклараціях на понад 2 тис. прожиткових мінімумів (приблизно 4,5 млн грн) передбачити покарання у вигляді позбавлення волі на термін до двох років і права обіймати посади до трьох років (для топ-чиновників)", - зазначила Кравчук.

Вона наголосила, що посилення кримінальної відповідальності за брехню у деклараціях - це те, чого очікує українське суспільство і "це збігається з позицією міжнародних партнерів України та рекомендаціями Венеціанської комісії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА